Dentopolis-rakennus vihittiin käyttöön

Oulun kaupungin, Oulun yliopiston ja Oulun ammattikorkeakoulun yhteinen Dentopolis-rakennus vihittiin käyttöön lauantaina 23. syyskuuta. Kontinkankaan kampukselle noussut rakennus yhdistää uudella tavalla kaupungin hammashoidon, yliopiston hammaslääkärikoulutuksen ja ammattikorkeakoulun suuhygienistikoulutuksen.

Samankaltaisten tilojen yhdistämisellä on saatu merkittävää säästöä tiloissa ja teknisissä järjestelmissä. Tilojen yhteiskäyttöä on myös vieressä sijaitsevan lääketieteellisen tiedekunnan päärakennuksen kanssa. Rakennukset on yhdistetty toisiinsa yhdyskäytävällä. Maanalaisia käytäviä Dentopoliksesta johtaa Oulun yliopistolliseen sairaalaan ja Oulun kaupunginsairaalaan.

Yliopistoon kuuluvassa hammaslääketieteen koulutuskeskuksessa hammaslääkäriopiskelijat harjoittelevat teoriaa ja käytäntöä ennen kuin siirtyvät potilasharjoitteluun oikeilla potilailla. Dentopoliksessa otetaan käyttöön uusi simulaatio-opetus, joka mahdollistaa opiskelijoiden itsenäisen harjoittelun kariespreparoinnissa, juurihoidon aloittamisessa sekä kruunuhionnoissa. Rakennuksessa voidaan myös hyödyntää suoraa videoyhteyttä hoitohuoneista opetustiloihin. Oppimisympäristö on yhteinen Oulun ammattikorkeakoulun kanssa.

Suun terveyden tutkimusyksikössä tehdään korkealaatuista kliinistä ja soveltavaa tutkimusta yhteistyössä alan kotimaisten ja kansainvälisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Työ on erityisesti suun elinikäisen terveyden kokonaisvaltaista tutkimusta, joka hyödyntää korkeaa teknologiaa. Suun terveydenhuollon tutkimusyksikkö vastaa myös erikoishammaslääkärikoulutuksesta ja hammaslääketieteen tohtorikoulutuksesta.

”Oulun yliopistosta on valmistunut jo yli tuhat hammaslääkäriä, erikoishammaslääkäriä ja hammaslääketieteen tohtoria. Lääketieteellinen tiedekunta ja hammaslääketieteen tutkinto-ohjelma ovat elintärkeitä Pohjois-Suomen lääkäreiden ja hammaslääkäreiden kouluttajia. Opiskelijat ovat tyypillisesti kotoisin Pohjois-Suomesta ja yleensä myös jäävät alueelle”, sanoi rehtori Jouko Niinimäki vihkiäisjuhlan avauspuheessa.

Hammaslääkärikoulutus alkoi Oulun yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa vuonna 1973. Ensimmäisinä vuosina opiskelijat kävivät kolmen vuoden kliinisen osuuden koulutuksestaan Turussa.

Dentopoliksen vihkiäistilaisuudessa vihkiäispuheen piti pääministeri Juha Sipilä. Hän luonnehti Dentopoliksen mallia ainutlaatuiseksi koko Suomessa ja kehui Oulua rohkeudesta ja edelläkävijyydestä.

Vihkiäisiin osallistuneen pääministeri Juha Sipilän vieressä seisovat lääketieteellisen tiedekunnan dekaani Kyösti Oikarinen ja kaupunginjohtaja Päivi Laajala. (Kuva: Kulmakuvaamo / Seija Leskelä)

Viimeksi päivitetty: 25.9.2017