Oululaiset innostuivat Tutkijoiden yöstä

Oulun yliopistossa perjantai-iltana 29.9. järjestetty Tutkijoiden yö sai oululaisperheet liikkeelle. Työpajoihin, näytöksiin ja muihin tilaisuuksiin Linnanmaan kampuksella otti osaa 2300 kävijää. Viime vuonna, jolloin tapahtuma järjestettiin Oulun yliopistossa ensimmäisen kerran, siihen osallistui 1500 vierasta.

Tellus Innovation Arenan ja keskusaulan ympäristöön rakennettu tapahtuma kiinnosti kaikenikäisiä. Suosituimmiksi kohteiksi muodostuivat Tähtitaivas valkokankaalla -näytös, Dragsters-autontuunaustyöpaja ja Kemiaa on kaikkialla -työpaja. Logopedian työpaja elävine Lukukoirineen ja -kissoineen kiinnosti myös. Näihin kaikkiin syntyi jonoja illan aikana.

Lapset innostuivat esittämään kysymyksiä luontoillassa, jossa asiantuntijat vastasivat yleisön esittämiin kasvi-, hyönteis- ja lintuaiheisiin kysymyksiin. Myös ruoka-ainehuijauksia ratkova työpaja ja robottimaailma vetivät yleisöä.

Illan viimeisinä ohjelmanumeroina yleisö pääsi nautiskelemaan Tulikukka-ryhmän näyttävästä tulishowsta ja Heads up -bändin letkeästä meiningistä.

Kuva: Väitöskirjatutkija Susanna Kaisto sai vastailla yleisön kysymyksiin tiedepitchauksensa jälkeen. Kaisto on tutkijana Team FutuRenassa, joka kilpailee HelsinkiChallengen loppukilpailussa marraskuussa. Tiimi aikoo valmistaa toimivan minimunuaisen 3D-biotulostustekniikan avulla.

Viimeksi päivitetty: 3.10.2017