Opintomatkalta ymmärrystä kansainväliseen työelämään

Huawein kansainvälinen opiskelijaohjelma Seeds for the Future vei elo-syyskuussa kymmenen suomalaisopiskelijaa Kiinaan kahden viikon opintomatkalle. Oulun yliopistosta mukaan oli valittu opiskelijat Tommi Karjalainen ja Riikka Haataja. Matka toi opiskelijoille ymmärrystä kansainvälisestä työelämästä sekä laajensi verkostoa.

Toista kertaa Suomessa järjestetty Seeds for the Future -ohjelma johdatti opiskelijat Kiinaan. Ensimmäinen viikko vietettiin kieli- ja kulttuuriopintojen parissa Pekingissä, kun taas toinen viikko sujui tutustuessa tieto- ja viestintäteknologiaan Huawein pääkonttorilla Shenzhenissä.

Oulun yliopistossa ympäristötekniikkaa opiskeleva Riikka Haataja kertoo, että matka toi oppia ja uusia kontakteja. ”Shenzhenissä pääsimme näkemään, miten kansainvälinen yritys toimii ja miten paljon siellä oikeasti on työntekijöitä. Lisäksi uudet tuttavuudet Suomen muista yliopistoista olivat erittäin positiivinen juttu,” Haataja kertoo.

Vaihto-opintoihin verrattuna opintomatkalla eroavaisuuksia pääsi pohtimaan muiden lahjakkaiden suomalaisopiskelijoiden kanssa. Ohjelmasta Huaweilla vastaava viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Hennariikka Andersson on tyytyväinen, että kokemus ja keskustelut auttoivat konkretisoimaan oppeja. ”Aina puhutaan kansainvälisen kokemuksen merkityksestä, mutta globaalissa työympäristössä käytännön kokemus ja kyky toimia kulttuurierojen keskellä on erittäin tärkeää,” hän toteaa.

Vuoden 2017 Seeds for the Future -ohjelmaan osallistui kymmenen opiskelijaa kuudesta yliopistosta: Noora Tanska (Aalto-yliopisto), Janne Gröndahl (Aalto-yliopisto), Jani Kurki (Aalto-yliopisto), Jonne Huotari, (Helsingin yliopisto), Joni Toppari (Tampereen teknillinen yliopisto), Ville Tahvanainen (Tampereen teknillinen yliopisto), Joel Reijonen (Vaasan yliopisto), Tommi Karjalainen (Oulun yliopisto), Riikka Haataja (Oulun yliopisto) sekä Otto Jahnukainen (Jyväskylän yliopisto).

Ohjelman yhteyshenkilö Huaweilla:

Hennariikka Andersson, viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja, Huawei Technologies Oy, 040 845 8066, hennariikka.andersson@huawei.com

Lisätiedot, kuvat tilaisuudesta ja opiskelijoista:

Aapo Kuortti, Republic of Communications, 050 313 1133, aapo.kuortti@republic.fi

Viimeksi päivitetty: 2.10.2017