55 op suorittaneiden osuus nousi puoleen opiskelijoista Oulun yliopistossa

Lukuvuonna 2016–2017 tasan 50 prosenttia Oulun yliopiston opiskelijoista suoritti opintoja vähintään 55 opintopistettä. Oulun yliopisto on siten ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa yliopisto, joka on rikkonut 50 prosentin rajan 55 op suorittaneiden osuudessa.

Sijoituksemme 55 op suorittaneiden osuudessa Suomessa on ollut perättäisinä vuosina 6., 5., 4. ja nyt 1.

Tulokseen pääsemistä on edistänyt määrätietoinen opintojen sujuvuuden edistäminen muun muassa esteettömän lukujärjestyksen, kesäopintotarjonnan ja omaopettajatoiminnan avulla. Myös opiskelijoiden ideoima 55 op -kampanja on tuonut hyvin sujuvien opintojen merkitystä esille. Sujuvat opintoprosessit ovat olleet yliopiston strategian keskeinen tavoite.

Viimeksi päivitetty: 2.11.2017