Oulun yliopiston lääketiede nousi THE -tieteenalalistalle

Oulun yliopiston lääketiede sijoittuu tuoreella Times Higher Education –tieteenalalistalla sijaluvulle 251-300.

THE –rankingissa laitettiin järjestykseen 500 yliopistoa, jotka ovat maailmalla johtavia lääketieteessä, hammaslääketieteessä ja terveystieteissä (medicine, dentistry, health subjects).

Suomesta arvostetulle Times Higher Education -tieteenalalistalle 2017-2018 nousi kaikkiaan kuusi yliopistoa. Niiden joukossa Oulun yliopisto oli Helsingin ja Tampereen yliopistojen jälkeen jaetulla kolmannella sijalla yhdessä Itä-Suomen ja Turun yliopistojen kanssa.

THE -tieteenala-arvioinnissa painotetaan opetusta, tutkimusta ja viittauksia alan tutkimusjulkaisuihin. Lisäksi arvioidaan ulkoista rahoitusta ja kansainvälisyyttä.

Oulun yliopistosta on noussut Times Higher Education – World university rankingsin tieteenalalistoille aiemmin tänä vuonna tietotekniikka (126-150), tekniikka (201-250) sekä humanistiset tieteet (251-300).

Lue lisää: https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/by-subject

Viimeksi päivitetty: 9.11.2017