Fab Lab toivottaa Oulun tervetulleeksi tekemään ihmeitä maailmanluokan digilaboratorioon

Tapahtumia ja kursseja lähiaikoina kaikenikäisille kaupunkilaisille, opiskelijoille, yrityksille ja kouluille, seuraa tapahtumia ja tule mukaan.

Fab Lab Oulu on tieteen terävimmässä eturintamassa oleva digitaalisen pienvalmistuksen työskentelytila, fabrication laboratory. Fab Labissa voi keksiä ja toteuttaa melkein mitä tahansa huipputeknologian avulla. Elämyksellisyyden ja tekemisen ilon avulla kasvatetaan syvällisiä oppimisen taitoja yli oppiaine- ja toimialarajojen. 

Toiminnan ideana on osallistaa alueensa ihmiset ja yritykset mukaan tekemisen kautta innovointiin. Fab Labeissa ideat toteutetaan digitaalisen valmistuksen, laserleikkurin, 3D-tulostimien, elektroniikkalaitteiden rakennuspisteiden sekä avoimen lähdekoodin ohjelmistojen avulla. Konseptiin kuuluvat myös ekologisuus ja materiaalien paikallinen kierrätys. Konsepti on lähtöisin MIT:sta (Massachusetts Institute of Technology).

Oulussa Fab Lab on saanut hyvän vastaanoton avauduttuaan vuonna 2015. Maanantaisin ovet ovat avoinna kaikille ja opettajat tuovat säännöllisesti koululuokkia vierailulle: tänä vuonna jo yli 400 oppilasta. 

Tulossa Fab Labissa 

Joulupaja 11. - 15.12.

Fab Labin joulupajassa voi valmistaa joululahjan tai koristeen hyväntekeväisyyteen. Fab Lab tarjoaa perustarvikkeet ja välineet esimerkiksi laserleikkaukseen ja 3D-tulostukseen. Myös omia materiaaleja voi tuoda. Tekeminen ei vaadi aiempaa kokemusta – Fab Labin tontut opastavat.

Fab Academy 2018 haku on AUKI

Tammikuussa 2018 käynnistyy jälleen viiden kuukauden Fab Academy opiskelijoille, opettajille ja muille kiinnostuneille. Hae!

Oulu Open Science Hack Days 13. – 14.1.2018

Tervetuloa pitchaamaan oma ideasi, parhaat ehdotukset valitaan työpajojen aiheiksi. Mukana on myös elokuvan tuotantoyhtiö, joten viikonloppuna on mahdollista tuottaa rekvisiittaa tieteiselokuvaan.

What a Fab Lab really is?

Fab Labiin liittyy esimeriksi Do it yourself – DIY –ajattelu ja toiminnan tutkimukselliseen viitekehykseen voi tutustua Fab Labin blogissa

Seuraa tapahtumia ja tule mukaan 

Designerit, kauppatieteilijät ja tekniikan osaajat Oulun ja Lapin yliopistoista Fab Labissa 

Monialaiset opiskelijatiimit Lapin yliopiston teollisen muotoilun puolelta, Oulu Business Schoolista ja sekä sähkö- ja konetekniikasta työskentelevät tuotekehityskurssilla Fab Labissa. Kehitettävä tuoteidea on tänä vuonna innovatiivinen sisäilman puhdistuslaite, joka kerää ruukkuyriteistä energiaa. Valmiit prototyypit esiteltiin yliopiston Tellus Innovation Arenan Frost Clubilla pe 10.11. 

  

Viimeksi päivitetty: 12.12.2017