Kuva: Jussi Hellsten, Slush 2016

Oulu vie 5G:n Slushiin

5G-verkon koti on Oulussa, ja Oulu vie Slushiin aidon 5G-kokemuksen kansainvälisen teknologiayleisön elettäväksi ja koettavaksi.

Slushissa Oulun osastolla voi kokea virtuaali- ja lisätyn todellisuuden 5G:n voiman ja vauhdin. Demossa näytetään 5G:n sallimaa etäläsnäolon mahdollisuutta sekä vuorovaikusta ympäröivän maailman kanssa sensoreiden avulla.

”Toteutamme elämyksellisen virtuaalitodellisuuden, jossa Slush-yleisö pääsee kurkistamaan tulevaisuuteen myös livenä 360°-näkymällä virtuaalilaseilla ja tableteilla. Ja mikä tärkeintä, näkemään siellä oman teknologiansa ja liiketoimintansa mahdollisuudet”, kertoo Oulun 5G-testiverkon ohjelmajohtaja Olli Liinamaa.

Maailmanluokan teknologiatapahtuma Slush 30.11. – 1.12. kokoaa alan kansainväliset kasvuyrittäjät, sijoittajat ja akateemisen ICT-yleisön koolle Helsinkiin. 

Oulun edelläkävijät ja asiantuntijat sparraavat ständillä vierailevien omia innovaatioita. Mukana olevat yritykset rakentavat modernin elämyksen puettavan älyn, mobiilisensoreiden ja älykalvoille heijastettavien sisältöjen ympärille. 
 
”Slushista on lyhyt matka Ouluun, missä on tällä hetkellä ainoa avoin 5G-testiverkko 5GTN, johon toivotamme yritykset tervetulleiksi 5G-co-creationin ytimeen kehittämään langatonta teknologiaa maailmanluokan tutkimuksen keinoin”, Liinamaa kutsuu. Slushissa annetaan esimakua uudesta 5GTN-Yhteisö-palveluympäristöstä, joka avataan yrityksille lähiaikoina. Seuraa palvelun avautumista 5GTN-verkkosivuilla.  

5G-elämyksen rakentaa Oulun vertaansa vailla oleva ekosysteemi: Oulun yliopiston CWC-tutkimuskeskus, Business Oulu ja oululaisfirmat yhteiständilleen halliin 7. Huippusuosittu ja näyttävä Slush odottaa yli 17000 osallistujaa. 

Lisätietoja

Olli Liinamaa, 5GTN ohjelmajohtaja, Oulun yliopisto Olli.Liinamaa(a)oulu.fi, p. 040 5461418 sekä Atso Hekkala, 5GTN projektipäällikkö, VTT, atso.hekkala(a)vtt.fi, p. 040 7515708
Janne Mustonen – BusinessOulu, asiakkuuspäällikkö, janne.mustonen(a)businessoulu.com p. 045 675 2929

5G-testiverkko
BusinessOulu
Slush

Kuva: Jussi Hellsten, Slush2016

Viimeksi päivitetty: 1.12.2017