Fysikaaliset tieteet THE –rankingissa sijaluvulle 301-400

Oulun yliopiston fysikaaliset tieteet sijoittuu tuoreella Times Higher Education –tieteenalalistalla sijaluvulle 301-400.

THE –rankingissa arvioitiin tänä vuonna 500 yliopistoa, jotka ovat maailmalla johtavia fysikaalisten tieteiden alalla eli matematiikassa, tilastotieteessä, fysiikassa, tähtitieteessä, kemiassa, geologiassa ja ympäristötieteissä.

Suomesta arvostetulle Times Higher Education -tieteenalalistalle nousi kaikkiaan 7 yliopistoa. Niiden joukossa Oulun yliopisto oli Helsingin yliopiston (88) jälkeen jaetulla toisella sijalla yhdessä Tampereen teknillisen, Jyväskylän sekä Itä-Suomen yliopistojen kanssa (301-400).

THE -tieteenalarankkauksessa painotetaan opetusta, tutkimusta ja viittauksia alan tutkimusjulkaisuihin. Lisäksi arvioidaan ulkoista rahoitusta ja kansainvälisyyttä.

Oulun yliopisto on noussut Times Higher Education – World University Rankingsin tieteenalalistoille tänä vuonna tietotekniikassa (126-150), tekniikassa (201-250), humanistisissa tieteissä (251-300) sekä lääketieteessä (251-300).

Lue lisää: https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/by-subject

Viimeksi päivitetty: 27.11.2017