5G-testiverkko avaa uudet palvelunsa 11.12.

Uusi 5G-testiverkon (5GTN) yhteisö-palveluympäristö avataan palveluiden julkistus- ja yhteiskehittämistapahtumassa Oulussa 11.12. Oulun yliopiston ja VTT:n rakentama testiverkko on tällä hetkellä ainoa avoin 5G-testiverkko, johon yritykset ja yhteisöt ovat tervetulleita 5G-yhteiskehittelyn (co-creation) ytimeen kehittämään langatonta teknologiaa maailmanluokan tutkimuksen keinoin.

Avajaisten ohjelma päivittyy 5G-testiverkon sivustolle, missä on myös mahdollista osallistua tilaisuuteen etäyhteydellä. Julkistustilaisuus alkaa kello 12.30 Oulun yliopiston päärakennuksen Saalastinsalissa (Live stream: https://connect.funet.fi/vimma3).

Samalla Oulun 5GTN avaa kauan odotetun mobiilipohjaisen NB-IoT-verkon, joka mahdollista esineiden internetin testaamisen mobiililaitteilla, mikä antaa monelle kovan etumatkan. Jatkossa 5GTN-ympäristön testaustukea järjestelmä- ja laitetasolta sovelluksiin voi tilata räätälöitynä palvelutuotteina liittymällä 5GTN-yhteisöön.

”Nyt kun järjestelmän raamit on luotu, on aika kehittää 5G:n mahdollistamia sovelluksia. 5GTN kampusverkkoympäristö mahdollistaa uusien 5G tuotteiden ja liiketoimintamallien pilotoinnin todellisessa 5G verkossa. Testiverkko tarjoaa erinomaisia mahdollisuuksia koko yliopistoyhteisölle monitieteisen tutkimusdatan keruu- ja laskenta-alustana. Esimerkiksi digitaalinen kampus -konsepti saa uutta pontta 5G verkon mahdollistamien yhteyksien kautta”, sanoo akatemiaprofessori Matti Latva-aho Oulun yliopiston Centre for Wireless Communications -tutkimuskeskuksesta.

Avajaisissa valtakunnallinen näkökulma ja käytännön hyötyjä

Avajaisissa yrityksille esitellään 5GTN-yhteisön käytännön hyötyjä, julkistetaan palvelut ja yhteiskehittely-workshopin ohella tarjotaan mahdollisuus luottamuksellisiin keskusteluihin 5G-testiverkon asiantuntijoiden kanssa. Valtakunnallisen näkökulman videotervehdyksenä esittää liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner.

5GTN-yhteisön tarkoituksena on tukea 5G:n mahdollistamaa uudenlaista liiketoimintaa. Tulevaisuuden langattoman teknologian päälle on rakennettava täysin uudenlaisia palveluja. Kilpailu teknologiamurrosten hyödyntämisestä on kovaa eri toimialoilla, ja Suomella on 5G:n kehittäjänä etulyöntiasema suurten kansainvälisten toimijoiden rinnalla.

5GTN-yhteisön jäsenet pääsevät palveluympäristön tapahtumien mukana kansainvälisten trendien kärkeen. 5GTN-asiantuntijat tukevat yritysten kokeiluja monialaisena co-creationina.

5G-testiverkon sivustolle

Lisätietoja: akatemiaprofessori Matti Latva-aho, matti.latva-aho(a)oulu.fi, p. 0294482847,
Olli Liinamaa, 5GTN ohjelmajohtaja, Oulun yliopisto Olli.Liinamaa(a)oulu.fi, p. 040 5461418

Viimeksi päivitetty: 11.12.2017