Arktinen tutkimus auttaa ymmärtämään maapallon tulevaisuutta

Professori Jeffrey Welkerille myönnettiin syksyllä 2017 University of the Arctic -verkoston nimikkoprofessuuri. Hän työskentelee professorina sekä Oulun että Alaskan yliopistoissa. Videolla Welker kertoo elämäntyöstään, arktisesta tutkimuksesta ja ilmaston lämpenemisen aiheuttamista muutoksista alueella. Kansainvälinen yhteistyö ja monitieteisyys ovat tärkeässä roolissa tutkimuksessa, jonka tavoitteena on arktisen alueen nykytilan ja tulevaisuuden ymmärtäminen niin ympäristön kuin ihmisten kannalta.

Oulun yliopiston lahjoituspääoman tuotoilla vahvistetaan tutkimusresursseja globaalien haasteiden ratkaisemiseksi. Professori Welker on yksi tutkijoista, joiden rekrytoinnin lahjoitusvarat ovat mahdollistaneet.

Viimeksi päivitetty: 25.1.2018