Kasvitieteelliseen puutarhaan syntyy uudenlainen kohtaamispaikka

Puutarhan kasvihuoneet sulkeutuvat tilapäisesti muutostöiden vuoksi. Hiihtolomalaisilla on vielä oiva mahdollisuus vierailla kasvihuoneissa talvilomaviikolla 10.

Oulun yliopiston kasvitieteellisen puutarhan ympäristöön suunnitellaan ja rakennetaan uudenlainen kohtaamispaikka, joka avautuu yleisölle maaliskuussa 2019.

Muutostöiden vuoksi puutarhan kasvihuoneet suljetaan yleisöltä elokuun loppuun saakka alkaen 12.3.2018. Koulujen talviloman ajan, viikolla 10, ovet ovat vielä avoinna.

Kasvitieteellinen puutarha sijaitsee Linnanmaan kaupunginosassa osoitteessa Kaitoväylä 5, Oulu.

Puutarhan ilme uudistuu

Kasvihuoneiden aulaan tehdään peruskorjaus, ja siihen rakennetaan uusi vierailukeskus.

Remontin aikana myös kasvihuonekokoelmien ilmettä uudistetaan lisäämällä informaatiota ja rakentamalla uusia istuin- ja levähdyspaikkoja kasvihuoneissa vieraileville.

Remontin vuoksi vierailu kasvihuoneissa onnistuu vain poikkeustapauksissa ja -tilaisuuksissa, kuten Music in Botanical -konsertissa 19.3.

Puutarhan vahvistamisen ja monipuolistamisen taustalla on Elinvoimaa ja kestävyyttä innovaatioyhteistyöllä -hanke (EKI-hanke). Yliopisto perustaa kasvitieteellisen puutarhan viihtyisään ympäristöön vierailukeskuksen. Keskuksessa yleisö voi tutustua toiminnalliseen tiedenäyttelyyn, viihtyä vehreissä kasvihuoneissa ja osallistua monipuolisiin tiedetapahtumiin.

Hankkeen toteuttavat Oulun yliopisto, Luonnonvarakeskus, Suomen ympäristökeskus ja Oulun ammattikorkeakoulu. Euroopan aluekehitysrahaston hanketta rahoittavat Pohjois-Pohjanmaan liitto, Oulun kaupunki, toteuttajat ja vähähiilinen yritysverkosto.

Kasvitieteellinen puutarha

EKI-hanke