Kuusi tieteenalaa maailman 500 parhaan joukkoon

Oulun yliopistosta sijoittuu kuusi tieteenalaa maailman 500 parhaan joukkoon tämän vuotisella kansainvälisellä QS Ranking -tieteenalalistalla. Tieteenalat pärjäsivät vertailussa yleisesti ottaen paremmin kuin viime vuonna. Parhaiten Oulun yliopistosta menestyi jälleen maantiede, joka arvioitiin vertailussa sijaluvulle 101–150.

Oulun yliopiston tietotekniikka nousi sijaluvulle 301-350 ja maatalous-ja metsätieteet sijaluvulle 201-250. Jälkimmäinen ala sisältää mm. valtaosan ekologian ja genetiikan tutkimusyksikön julkaisuista, vaikka varsinaista tieteenalaa ei olekaan Oulun yliopistossa.

Sähkötekniikka sekä biologiset tieteet, joista jälkimmäinen sisälsi mm. biokemian, genetiikan ja molekyylibiologian, pysyivät sijaluvulla 301-350. Lääketiede putosi sijaluvulle 251-300.

QS World University Rankings by Subject 2018 -tieteenalavertailussa yliopistoja arvioitiin myös viidessä laajemmassa pääluokassa. Oulun yliopisto sijoittui niistä kahteen, joissa molemmissa sijoitus koheni. Engineering and Technology –luokassa sijaväli oli 401-450 (451-500). Life Science & Medicine nousi sijalle 278 viime vuoden 324. sijalta.

QS Ranking -tieteenalavertailussa oli mukana tänä vuonna yli 4500 maailman parasta yliopistoa 75 maasta.

QS World University Rankings by Subject -ranking on tieteenalakohtainen ranking, joka painottaa bibliometriaa ja kollega-arviointia.

Viimeksi päivitetty: 1.3.2018