Vuoden kasvatustieteilijä Oulusta

Ammattijärjestö Specia on valinnut keskuudestaan Vuoden kasvatustieteilijäksi oululaisen Mia Kemppaalan. Oulun yliopistossa yhteisökehittäjänä työskentelevä Kemppaala on innostunut ja innostava vertaisoppimisen ja luovan yhteistyön puolestapuhuja.

Mia Kemppaala on ollut kehittämässä korkeakoulujen yrittäjyysyhteisöjä kuten Oulun Business Kitcheniä ja Demola Oulua sekä ideoinut kansainvälisen avantopitsauskilpailun Polar Bear Pitchingin. Nykyisessä tehtävässään yliopiston Tellus Innovation Arenalla hän kehittää toimintamuotoja kohtaamisiin, joissa monitaustaiset sidosryhmät, tutkijat, yrittäjät ja opiskelijat voivat kehittää paitsi uutta yritystoimintaa myös ennen kaikkea itseään.

”Nykyinen työelämä edellyttää luovaa yhteisöllisyyttä ja jatkuvaa oppimista. Tarvitsemme toisiamme kasvaaksemme oman työmme asiantuntijoiksi. Itse olen huomannut, että yrittäjämäinen toimintaympäristö on paras tapa oppia uutta, koska siellä vaaditaan jatkuvaa ongelmanratkaisukykyä”, Kemppaala sanoo. Hänen mukaansa jokainen voi olla luova.

”Tarvitaan vain itseluottamusta ja rohkeutta tuoda omat ajatukset esiin. Yhteisö oppii vuorovaikutuksen kautta”.

Mia Kemppaala valmistui Oulun yliopistosta maantieteen ja biologian aineenopettajaksi vuonna 2002. Hän on opiskellut myös oppimisen ja koulutusteknologian maisteriohjelmassa (LET). Mia Kemppaala tuli Oulun yliopiston palvelukseen v. 2012.

Mia Kemppaala työskentelee yhteisökehittäjänä Oulun yliopistossa.

Viimeksi päivitetty: 19.3.2018