Julkaisut ja viittaukset Oulun yliopiston vahvuuksia CWUR-rankingissa

Oulun yliopisto on arvioitu sijalle 365 kansainvälisessä The Center for World University Rankings (CWUR) –yliopistovertailussa. Tämän vuotisessa vertailussa oli mukana yli 27 000 akateemisen tutkinnon myöntävää yliopistoa, joista 1000 parhaalle annettiin sijoitus.

Suomalaisyliopistojen välisessä vertailussa Oulun yliopisto sijoittui neljänneksi.

Oulun yliopisto on viime vuosina vakiinnuttanut sijoituksensa erilaisissa rankingeissa 500 maailman parhaan yliopiston joukkoon ja suomalaisyliopistojen joukossa neljän-viiden kärkeen.

CWUR-rankingissa mitataan tutkimuksen laatua erilaisin indikaattorein. Tutkimuksessa huomioidaan mm. julkaisujen määrä, niiden määrä parhaissa lehdissä sekä julkaisujen saamat viittaukset. Arviointiin on otettu mukaan myös alumnien ja henkilökunnan saamien huomattavien palkintojen määrä sekä alumnien sijoittuminen maailman huippuyritysten toimitusjohtajiksi.

Oulun yliopiston vahvuuksia tämän vuotisessa CWUR-yliopistorankingissa olivat viittausten määrä sekä julkaisujen määrä huippulehdissä Science, Nature ja Proceedings of the National Academy of Sciences of the USA.

The Center for World University Ranking julkaisuaineisto perustuu Thomson Reutersin Web of Sciencen viittaus- ja tiivistelmätietokantaan, joka kattaa yli 12 000 tieteellistä lehteä ja yli 160 000 konferenssijulkaisua.

CWUR-yliopistovertailua on julkaissut saudiarabialainen konsultointiorganisaatio vuodesta 2012 lähtien, jolloin mukana oli vain 100 parasta yliopistoa. Vuonna 2014 lista laajeni kattamaan 1000 parasta yliopistoa.

CWUR World University Rankings 2018/19

Viimeksi päivitetty: 29.5.2018