Tulevaisuuden tohtorit tubessa

Tiedätkö, mitä nykypäivän tohtori osaa? Oulun yliopiston väitöskirjatyöntekijät avaavat osaamistaan Youtube-videoilla ja kertovat työnantajille, miksi heidät pitäisi palkata.

Tulevaisuuden tohtorit ovat moniosaajia; oppimisen, tiedonhallinnan ja ongelmanratkaisun ammattilaisia. Oulun yliopiston tulevien tohtoreiden Youtube-videot ovat osa viiden suomalaisyliopiston TOHTOS-projektia, minkä tavoitteena on tohtorikoulutuksen työelämäyhteyksien kehittäminen.

Tutkijan työssä teoreettinen osaaminen yhdistyy usein käytännön sovelluksiin. Jonna Ojala, kuitu- ja partikkelitekniikan tutkimusryhmän tohtorikoulutettava etsii nanoselluloosasta vaihtoehtoja arktiseen öljyntorjuntaan.

”Opetus- ja tutkimustyöstä nautin erityisesti, sillä niissä näen työni tuloksen.”

Vasiliki Mylonopoulou tutkii, miten teknologia voisi auttaa ihmisiä tekemään terveyttä edistäviä valintoja elämässään.

”Tein osan väitöskirjatutkimuksestani yrityksissä, joten näin maailmaa myös yliopistojen ulkopuolella.”

Katso oululaisten sekä kaikki muut ”Lähes sata tohtoritarinaa”  Youtube-soittolistalta.

TOHTOS-projektia voi seurata hankkeen verkkosivuilla sekä Twitterissä (@tohtos) ja Instagramissa (@tohtos_fi).

Lisätietoja: suunnittelija Kristiina Väänänen, Itä-Suomen yliopisto. kristiina.vaananen@uef.fi, p. 050 409 0735. Oulun yliopiston yhteyshenkilö koordinaattori Teemu Pennanen, teemu.pennanen@oulu.fi, p. 029 448 7429. ”Lähes sata tohtoritarinaa”

Viimeksi päivitetty: 5.6.2018