Oulun yliopisto nousi QS-vertailussa

Oulun yliopisto on noussut 400 parhaan yliopiston joukkoon uusimmassa QS World University Rankings –vertailussa. Oulu sijoittuu sijalle 376, kun se viime vuonna rankattiin sijavälille 411-420.

QS Rankingissa laitettiin järjestykseen kaikkiaan 1000 maailman parhaaksi arvioitua yliopistoa. Vertailussa painotettiin yliopiston mainetta, julkaisusitaattien määrää, opettajien ja opiskelijoiden määrän suhdetta sekä kansainvälisen henkilökunnan ja kansainvälisten opiskelijoiden osuutta. Oulun yliopiston vahvuuksia olivat opiskelija-opettaja -suhde, sitaatiot ja kansainvälisen henkilöstön osuus.

Suomesta QS Rankingin listalle ylsi kaikkiaan 10 yliopistoa, joiden joukossa Oulun yliopisto sijoittui viime vuoden tapaan kuudenneksi. Vertailun ykköstilan valtasi Massachusetts Institute of Technology.

QS World University Rankings 2019

Viimeksi päivitetty: 11.6.2018