Väitöstilaisuus Oulun yliopistossa

Väittelijä

Diplomi-insinööri Jarkko Kaleva

Tiedekunta ja yksikkö

Oulun yliopiston tutkijakoulu, Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunta, Tietoliikennetekniikka

Oppiaine

Tietoliikennetekniikka

Väitöstilaisuus

29.6.2018 12:00

Väitöstilaisuuden paikka

Linnanmaa, sali L10

Aihe

Hajautettu moniantennilähettimien ja -vastaanottimien suunnittelu heterogeenisissä verkoissa
Decentralized Multiantenna Transceiver Optimization for Heterogeneous Networks

Vastaväittäjä

Professori Mikael Sternad, Uppsalan yliopisto

Kustos

Apulaisprofessori Antti Tölli, Oulun yliopisto

Moniantennilähettimien ja -vastaanottimien suunnittelu monimuotoisissa langattomissa verkoissa

Väitöskirjassa osoitetaan hajautetun moniantennilähetyksen olevan mahdollista verraten vähäisillä laskennallisilla resursseilla monimuotoisissa langattomissa järjestelmissä. Esitetyt menetelmät tarjoavat ratkaisuja järjestelmiin, joissa signalointiresurssit ovat rajallisia ja radiokanava on jatkuvasti muuttuva. Tavoitteena on erityisesti parantaa tilatason suorituskykyä tutkimalla hajautettuja keilanmuodostusmenetelmiä, jotka ovat laajennettavissa moninaisiin langattomiin järjestelmämalleihin.

Väitöskirja

Viimeksi päivitetty: 25.6.2018