Opiskelijavalintojen tulokset julkaistu – onnea valituille!

Kaikki Oulun yliopiston opiskelijavalintojen tulokset on nyt julkaistu. Opiskelut Oulun yliopistossa aloittaa noin 2100 uutta opiskelijaa. Aloituspaikkojen suhde hakijamäärään on vajaat 14 prosenttia.

Hakijoille on ilmoitettu opiskelupaikasta henkilökohtaisesti. Opiskelupaikka tulee ottaa vastaan 10.7. mennessä. Varasijalta voi vielä tulla hyväksytyksi 31.7. saakka.

Oulun yliopistoon haki korkeakoulujen tämän kevään yhteishaussa enemmän hakijoita kuin koskaan aiemmin, yhteensä 15 376 hakijaa. Luku sisältää sekä kandidaattiohjelmiin että kotimaisiin maisteriohjelmiin hakeneet. Ensisijaisesti Oulun yliopistoon hakeneita oli 5 836.

Yhtä aloituspaikkaa kohden hakijoita oli tällä kertaa eniten lääketieteeseen, logopediaan, erityispedagogiikkaan, hammaslääketieteeseen, kasvatustieteisiin ja kauppatieteisiin. Näille ja monille muille suosikkialoille hakijoita oli yli kymmenkertaisesti aloituspaikkoihin nähden. Lääketieteissä oli ensimmäistä kertaa käytössä valtakunnallinen yhteisvalinta.

Muutamien kärkialojen lisäksi hakijamäärä kasvoi merkittävästi myös informaatiotutkimuksessa, terveyshallintotieteessä sekä kirjallisuudessa ja suomen kielessä.

Oulun yliopiston kansainvälisiin maisteriohjelmiin tuli 3 475 hakijaa, mikä on Suomen ennätys. Hakijamääriltään suosituimmat englanninkieliset maisteriohjelmat olivat International Business Management, Computer Science and Engineering, Environmental Engineering, Wireless Communications Engineering ja Marketing.

Onnittelut valituille ja tervetuloa syksyllä Oulun yliopistoon!

Lisätietoa Opintopolku.fi-sivustolta

Jos opiskelupaikka jäi saamatta, kannattaa kurkata Avoimen yliopiston tarjontaan. Avoimessa yliopistossa voit opiskella Oulun yliopiston tutkintoihin kuuluvia opintokokonaisuuksia ja yksittäisiä opintojaksoja iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta.

Uusi opiskelija

Tutustuthan Oulun yliopiston Uudelle opiskelijalle -verkkosivuihin. Sivuilta löytyy mm. muistilista asioista, jotka on tärkeää hoitaa kuntoon ennen opintojen alkua, opintojen alkamisaikataulu ja paljon muuta tärkeää tietoa opintojen aloittamisesta.

Opetushallituksen tiedote 28.6.2018: Korkeakoulujen yhteishaussa opiskelupaikka yli 47 000 opiskelijalle

Viimeksi päivitetty: 28.6.2018