Etusivu

Hakulomake

Ajankohtaista opiskelijoille

Vastaa kandipalautekyselyyn – voita saunailta
Oletko valmistunut kandidaatiksi keväällä 2015? Vastaa valtakunnalliseen Kandipalaute-kyselyyn. Yliopisto lähettää kyselyn sähköpostitse kaikille kohderyhmään kuuluville. Mielipiteesi on tärkeä: voit vaikuttaa yliopiston toimintatapojen ja koulutuksen laadun kehittämiseen. Kaikki kyselyyn vastanneet saavat kiitokseksi pullakahvit. Lisäksi vastanneiden kesken arvotaan saunailta Saarelan rantasaunalla 10 hengelle tarjoiluineen. Lue lisää.

Kesäopinnot 2015
Oulun yliopiston opiskelijat voivat suorittaa opintoja myös kesäaikaan. Kesäopintoja tuottavat tiedekunnat ja kesäyliopisto. Opinnot ovat maksuttomia tutkinto-opiskelijoille. Kesän 2015 tarjonta ilmoittautumistietoineen on julkaistu yliopiston verkkosivuilla. Lue lisää.

Kesäopintotuki 2015
Opintotuki voidaan myöntää niille kesäkuukausille, joiden aikana opiskelija harjoittaa tutkintoonsa kuuluvia opintoja säännöllisesti ja päätoimisesti. Kesäajaksi lasketaan yleensä kesä-, heinä- ja elokuu, jos kesäkuukaudet eivät kuulu lukuvuoden normaaliin opiskeluaikaan. Lue lisää.

Sairaudesta toipuva opiskelija voi opiskella jonkin verran sairauspäivärahalla
Sairastuessaan opiskelija on oikeutettu sairauspäivärahaan. Jos olet sairauspäivärahalla oleva päätoiminen opiskelija, voit opiskella jonkin verran menettämättä sairauspäivärahaasi. Lue Kelan verkkosivuilta lisätietoja.

Harjoittelutukea Suomessa ja ulkomailla suoritettavaa harjoittelua varten haettavana
Opiskelijat voivat saada rahallista tukea opintoihinsa kuuluvaa harjoittelua varten. Lue lisää eri tukimuodoista, niiden ehdoista ja hakutavoista: harjoittelu Suomessa ja harjoittelu ulkomailla.

Työnantajat etsivät harjoittelijoita, tarkista tulleet harjoittelupaikkatarjoukset säännöllisesti
Seuraa Oulun yliopiston harjoittelupaikkatarjousten ilmoitussivua: ministeriöt, virastot ja laitokset tiedottavat v. 2015 harjoittelupaikoista. Harjoittelupaikkoja, työelämätietoa, kv-harjoitteluasioita myös twitterissä @InternshipUO.

Uranoste tarjoaa keväällä 2015 koulutusta työnhakuun
Uranoste tarjoaa maksuttomia palveluja yliopisto-opiskelijoille sekä korkeakoulutetuille. Kevään koulutuksissa perehdytään mm. vakuuttavan CV:n ja hakemuksen räätälöimiseen, sosiaalisen median hyödyntämiseen työnhaussa, omien vahvuuksien löytämiseen sekä työhaastatteluun valmistautumiseen. Lue lisää koulutuksista ja tapahtumista.

Tiedekirjastot Tellus ja Pegasus yhdistetään
Tiedekirjasto Tellus yhdistetään tiedekirjasto Pegasukseen kevään ja kesän aikana. Tiedekuntien kanssa sovittujen kokoelmien karsinta on aloitettu molemmissa toimipisteissä. Pegasuksen ilmettä uudistetaan kaikissa kerroksissa ja sinne tulee merkittävästi lisää opiskelu- ja ryhmätyötiloja. Pegasuksen kirjastopalvelut ovat käytettävissä koko ajan, mutta ajoittain voi kirjaston tiloissa olla kulkurajoituksia. Tiedekirjasto Tellus on avoinna kesäkuun puoliväliin saakka. Telluksen tilan jatkosuunnittelu on käynnistynyt ja sinne tulee jäämään runsaasti opiskelu- ja ryhmätyötiloja.

Tietohallinto varoittaa kalasteluviesteistä ja haittaohjelmista
Haittojen syntyä voi jokainen ehkäistä tunnistamalla huijaus- ja urkintaviestit. Lue lisää. Tutustu opiskelijan tietoturvaoppaisiin.

Hakuaika Nordjobb-kesätöihin on alkanut
Haku on auki 31.5. saakka, mutta paikkoja kannattaa hakea jo hyvissä ajoin alkuvuodesta. Lisätietoa.

Viimeksi päivitetty: 30.3.2015
Facebook icon
Twitter icon
LinkedIn icon
Share on Google+