Etusivu

Hakulomake

Ajankohtaista opiskelijoille

Varaukset tenttiakvaarioon ja aukioloaika kesän aikana
Ilmoittautuminen akvaariotenttiin tulee tehdä viikkoa ennen tenttiä, muutokset ja peruutukset 3 päivää ennen tenttiä. Myös kypsyysnäytteisiin tulee ilmoittautua hyvissä ajoin, ei edellisenä päivänä. Lyhyellä varoajalla tehdyissä varauksissa ei taata tentin toimittamista tenttitilaan. Tenttiakvaario Examinarium on kesällä kiinni 18.6. -11.8. välisen ajan. Lisätietoja osoitteessa: http://www.oulu.fi/yliopisto/opiskelu/examinarium

Ilmoittautuminen lukuvuodelle 2015-2016 on auki
Ilmoittautuminen yliopistoon lukuvuodelle 2015-2016 on avattu 4.5.2015. Ns. vanhoilla opiskelijoilla Ilmoittautumisaikaa on 11.9.2015 saakka. Katso lisätietoja ilmoittaumiskäytännöistä.

Ilmoittautuminen PPKYO:n kesäopintoihin päättyy
Ilmoittaudu Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston kesäopintoihin NYT! Useimmat opinnot ovat maksuttomia tutkinto-opiskelijoille. Tutustu tarjontaan ja ilmoittaudu.

Työelämä- ja yrittäjyystaitoja kesäopintoina
TOPIK tarjoaa kesäopintoina touko-heinäkuussa Working Life and Entrepreneurship Skills 25 ECTS –kokonaisuudesta kolme kurssia. Kursseille voivat osallistua maksutta Oulun yliopiston kaikkien koulutusasteiden opiskelijat. Opetuskieli on englanti. Lue lisää.

Opiskelijakeskuksen ja koulutuksen palvelupisteiden aukioloajat kesä-heinäkuussa
Opiskelijakeskuksessa sekä koulutuksen palvelupisteissä on poikkeavia aukioloaikoja kesällä 2015. Lue lisää.

Sähköisten opinnäytteiden palautusprosessin neuvontaa opiskelijakeskuksessa
Kirjasto tarjoaa sähköisten opinnäytteiden palautusprosessiin liittyvää neuvontaa opiskelijakeskuksessa huhti-kesäkuussa. Neuvonta palvelee Laturiin ja Urkundiin liittyvissä asioissa sekä opastaa kuvien ja muiden toisten tuottamien aineistojen käytössä. Neuvonta on avoinna opiskelijakeskuksessa tiistaisin ja torstaisin klo 9-11 torstaihin 4.6. saakka. Paikalle voi tulla ilman ajanvarausta. Muulloin neuvonta palvelee Tiedekirjasto Pegasuksen 3. kerroksessa huoneessa PS304 ja sähköpostitse osoitteessa libadmin@oulu.fi. Lisätietoa.

Kesäopinnot 2015
Oulun yliopiston opiskelijat voivat suorittaa opintoja myös kesäaikaan. Kesäopintoja tuottavat tiedekunnat ja kesäyliopisto. Opinnot ovat maksuttomia tutkinto-opiskelijoille. Kesän 2015 tarjonta ilmoittautumistietoineen on julkaistu yliopiston verkkosivuilla. Lue lisää.

Kesäopintotuki 2015
Opintotuki voidaan myöntää niille kesäkuukausille, joiden aikana harjoitat tutkintoosi kuuluvia opintoja keskimäärin 5 opintopistettä. Tukea voit saada esim. tentteihin, harjoitteluun ja opinnäytetyön tekemiseen. Kesäopintotukea voit hakea esim. Kelan sähköisen asiointipalvelun kautta ja tuki voidaan myöntää aikaisintaan hakemuksen saapumiskuukauden alusta lukien. Haethan ajoissa! Lisätietoa ja kesäopintotuen ehdot.

Kesäopintotukihakemusten käsittelyssä viivettä
Kesäopintotukihakemusten käsittelyssä on viivettä, pahoittelemme tilannetta! Hakemusten käsittelyn suuntaa-antavan aikataulun löydät Kelan verkkosivulta Opintotuen käsittelytilanne. Mikäli viiveestä aiheutuu sinulle toimeentulo-ongelmia, kannattaa selvittää hyvissä ajoin mahdollisuutta hakea esim. OYY:n vippilainaa.

Kandidaatin ja maisterin tutkinnon valmistuminen
Tarkistathan hyvissä ajoin tiedekuntasi valmistumisaikataulun ja ohjeistuksen tutkinnon valmistumisesta. Kandidaatin tutkielman ja gradun tarkastaminen ja kypsyysnäytteen arviointi ovat aikaa vieviä prosesseja. Tarkista oman tiedekuntasi tarkemmat ohjeet ja aikataulut valmistuminen –sivun kautta. Jos sinulla on kysyttävää valmistumiseen liittyen, ota yhteyttä koulutuksen lähipalveluun.

Vastaa kandipalautekyselyyn – voita saunailta
Oletko valmistunut kandidaatiksi keväällä 2015? Vastaa valtakunnalliseen Kandipalaute-kyselyyn. Yliopisto lähettää kyselyn sähköpostitse kaikille kohderyhmään kuuluville. Mielipiteesi on tärkeä: voit vaikuttaa yliopiston toimintatapojen ja koulutuksen laadun kehittämiseen. Kaikki kyselyyn vastanneet saavat kiitokseksi pullakahvit. Lisäksi vastanneiden kesken arvotaan saunailta Saarelan rantasaunalla 10 hengelle tarjoiluineen. Lue lisää.

Opintotuki: vuoden 2014 tulovalvonta
Tarkista vuoden 2014 tulosi ja vuositulorajasi. Voit tarkistaa vuositulorajasi verkossa: www.kela.fi/asiointi. Jos vuositulosi ylittävät vuositulorajasi, voit palauttaa opintotukea 31.5.2015 mennessä. Jos et palauta tukea ajoissa, liikaa maksettu tuki peritään takaisin 15 %:lla korotettuna etkä saa tukikuukausia enää uudelleen käyttöösi. Lisätietoja Kelan sivuilta.

Opintotuen asumislisän 18 päivän sääntö
Opiskelija on oikeutettu opintotuen asumislisään niiltä opiskelukuukausilta, jolloin hänen asumisensa on kestänyt asumislisään oikeutetussa asunnossa vähintään 18 päivää. Jos muutat esimerkiksi toukokuussa kesäksi toiseen asuntoon, oikeutesi asumislisään tarkistetaan.

Harjoittelutukea Suomessa ja ulkomailla suoritettavaa harjoittelua varten haettavana
Yliopisto myöntää harjoittelutukea Suomessa ja ulkomailla tapahtuvaan harjoitteluun. Tukea on vielä jaettavana. Harjoittelupaikan voit etsiä itsenäisesti, lisäksi työnantajat ilmoittavat päivittäin harjoittelupaikoistaan yliopistolle. Lue lisää.

Anna palautetta Oulun yliopiston työ- ja harjoittelupaikkojen ilmoitusnäkymän käytettävyydestä
Tunnetko jo yliopiston työpaikkafoorumin? Ilmoitusnäkymässä julkaistaan Oulun yliopiston opiskelijoille ja vastavalmistuneille suunnattuja työpaikkoja, harjoittelupaikkoja sekä opinnäyteaiheita. Ilmoitetut paikat sopivat opiskelijoille opintojen oheen, harjoittelu- tai kesätyöpaikoiksi tai jo valmistuneelle. Vastaa käyttäjäkyselyyn ja auta meitä kehittämään palvelua. >> Siirry e-lomakekyselyyn <<

Erotu eduksesi työnhaussa!
Tarvitsetko vinkkejä työpaikkahakemuksen ja ansioluettelon (CV) kirjoittamiseen? Mietitkö mitä työpaikkahaastattelussa kysytään ja mitä kannattaisi vastata? Osallistu TE-keskuksen järjestämälle luennolle 16.6.2015 klo 12.30–15.30. 

Valmistuvassa oleva: tutustu ”Tietoa ammattiin valmistuville” -esitteeseen
TE-toimiston julkaisemassa esitteessä on tietoa työnhakijaksi ilmoittautumisesta, TE-toimiston verkkopalveluista ja verkkoasioinnista, puhelinpalveluista ja henkilökohtaisesta asioinnista TE-toimistossa. Lue lisää.

Haku Nordjobb-kesätöihin
Haku on auki 31.5. saakka, mutta paikkoja kannattaa hakea jo hyvissä ajoin. Lisätietoa.

Viimeksi päivitetty: 28.5.2015
Facebook icon
Twitter icon
LinkedIn icon
Share on Google+