Etusivu

Hakulomake

Ajankohtaista opiskelijoille

Muista ilmoittautua yliopistoon lukuvuodelle 2015-16 pe 11.9. mennessä!
Ns. vanhoilla opiskelijoilla ilmoittautumisaikaa yliopistoon päättyy pe 11.9.2015. Tämä pätee myös opiskelijoihin, jotka ovat saaneet opiskelupaikan viime vuonna, mutta aloittavat opintonsa vasta nyt. Katso lisätietoja ilmoittaumiskäytännöistä.

Lukuvuoden 2014-15 opintosuoritukset ajoissa Oodiin!
Olitko lukuvuonna 2014-15 harjoittelussa (harjoittelu päättynyt 31.7.2015 mennessä) tai vaihto-opiskelijana? Onko sinulla kursseja tai osaamista, joka voidaan hyväksilukea opintoihisi (nk. AHOT-menettely)? Tee tarvittavat hyväksilukemishakemukset ja muut toimenpiteet 10.9.2015 mennessä, jotta ne ehditään käsitellä ja kirjata Oodi-opintorekisteriin lukuvuoden 2014-15 suorituksiksi. Jos sinulla on kysyttävää opintosuorituksiin liittyen, ole yhteydessä tiedekuntasi koulutuksen lähipalveluun. Kela käyttää Oodin opintosuoritustietoja opiskelijoiden opintojen edistymisen seurannassa, joten vältyt turhalta Kelan selvityspyynnöltä, kun 31.7.2015 mennessä suorittamasi opinnot on kirjattu Oodiin. Opetus- ja kulttuuriministeriö käyttää samoja tietoja yliopistoissa suoritettujen opintojen määrän arvioinnissa (vähintään 55 op/lv suorittaneet).

Uusi opiskelija: tervetuloa opiskelemaan Oulun yliopistoon!
Käy tutustumassa uuden opiskelijan oppaaseen sekä oman tutkinto-ohjelmasi ensimmäisten päivien aikatauluun sekä muuhun tärkeään tietoon Uudelle opiskelijalle -sivulla. Jos olet kv-vaihto-opiskelija tai 2-v kv-maisteriohjelman opiskelija, siirry sivulle New International Students.

Tervetuloa lukuvuoden avajaisten aamupäivätapahtumaan Rotuaarille ma 31.8.2015!
Musiikkia klo 10.00 alkaen, kisailua ja hernerokkaa. Mukana yliopiston, ylioppilaskunnan ja kaupungin johto. Fuksimerkit uusille, avajaistuote kaikille opiskelijoille (rajoitettu erä). Maksuttomat bussikuljetukset kampuksilta Rotuaarille ja takaisin. Lämpimästi tervetuloa! Lue lisää.

Palvelut tutuksi -tapahtuma to 3.9. klo 10-14
Tule tutustumaan Oulun yliopiston sekä yhteistyökumppaneiden opiskelijoille tarjolla oleviin palveluihin. Tapahtumassa mukana monipuolisesti eri toimijoita. Tapahtuma järjestetään to 3.9.2015 klo 10-14 Linnanmaan kampuksella keskusaulassa (ks. kartta). Lue lisää mukana olevista palveluista.

Uusi opiskelijan mobiilisovellus Aapo on julkaistu
Android-laitteisiin ladattavalla Aapo-sovelluksella voit käyttää mobiilisti useita yliopiston selainpohjaisia työvälineitä. Lue lisää.

Tieteen päivät 1.-2.9. – vilkasta Linnanmaalla
Kaikki Oulun yliopiston opiskelijat ovat lämpimästi tervetulleita osallistumaan Tieteen päivien tapahtumiin 1.-2.9.2015. 1.9. päivän aikana Linnanmaalla on kerrallaan yli tuhat 8. ja 9. luokkien oppilasta, joten kannattaa varautua ruuhkiin. Tutustu Tieteen päivien tapahtumiin.

Monialaiset gradu- ja kandiryhmät
Syksyllä 2015 käynnistetään uudet syyslukukauden mittaiset gradu- ja kandiryhmät! Ryhmissä keskitytään opinnäytetyöprosessin ohjaamiseen. Ryhmät ovat ensisijaisesti suunnattu opiskelijoille, joille opinnäytetyön tekeminen on tuottanut vaikeuksia ja/tai pitkittynyt. Haku ryhmiin päättyy 10.9.2015 klo 15.00. Lue lisää.

Otetta opintoihin –ryhmä
Rästejä? Ala oikea, mutta motivaatio hukassa? Opinnot eivät ole edenneet toivottuun tahtiin? Tartu kiinni opintoihin Otetta opintoihin -ryhmän siivittämänä. Teemoina ryhmässä ovat mm. ajankäyttö, opiskelumotivaatio sekä opiskelutavoitteiden asettaminen ja seuraaminen. Haku päättyy 17.9.2015 klo 15.00. Lue lisää.

Tehoa opiskeluun teemaluennoilta!
Hae vauhtia opiskeluun ja ajankäytön suunnitteluun. Uusille opiskelijoille järjestetään syys-lokakuussa kaksi opiskelun tehostamisen teemaluentoa. Luennoille ovat tervetulleita myös vanhempien vuosikurssien opiskelijat! Tutustu tiedekuntakohtaisiin aikatauluihin.

Vaihda maisemaa – hae vaihtoon!
Kaukokohteiden haku Australiaan, Kanadaan, Kiinaan ja Yhdysvaltoihin avautuu 9.9. ja jatkuu 29.9.2015 saakka. Vaihtoaika on syyslukukausi 2016 tai kevätlukukausi 2017. Lue lisää. Kaukokohteiden lisäksi Erasmus+ -vaihtohaku Eurooppaan kevääksi 2016 käynnistyy 15.9., kysy lisää oman tiedekuntasi kv-koordinaattorilta.

Korkeakoululiikunta käynnistyy 1.9.2015
Oulun korkeakoululiikunta (OKKL) ja kursseille ilmoittautuminen käynnistyvät ti 1.9. alkaen, useimmat kurssit alkavat viikolla37. Liikuntaohjelma lv. 2015-16 löytyy elokuun loppuun mennessä verkosta: www.oulunkorkeakoululiikunta.fi. Sporttipassi on muuttumassa yliopisto-opiskelijoilla sähköiseksi puhelinkortiksi, asian etenemisestä saat parhaiten tietoa OKKL:n verkkosivuilta.

Tule mukaan alumnilähettiläsohjelmaan
Maisterivaiheen opiskelijat ja vastavalmistuneet ovat lämpimästi tervetulleita mukaan alumnilähettiläsohjelmaan. Ohjelmassa saat uusia tuttavuuksia, verkostoidut ja opit viestintää, markkinointia ja esiintymistaitoja suomeksi ja englanniksi käytännön kautta. Voit ilmoittautua mukaan 25.9.2015 mennessä. Lue lisää.

Kesäopintotuki 2015
Opintotuki voidaan myöntää niille kesäkuukausille, joiden aikana harjoitat tutkintoosi kuuluvia opintoja keskimäärin 5 opintopistettä. Tukea voit saada esim. tentteihin, harjoitteluun ja opinnäytetyön tekemiseen. Kesäopintotukea voit hakea esim. Kelan sähköisen asiointipalvelun kautta ja tuki voidaan myöntää aikaisintaan hakemuksen saapumiskuukauden alusta lukien. Haethan ajoissa! Lisätietoa ja kesäopintotuen ehdot.

Kandipalaute-kyselyn 2014 tulokset valmistuneet ja vastaajapalkinto arvottu
Oletko valmistunut kandidaatiksi vuonna 2015? Oulun yliopisto lähettää Kandipalaute-kyselyn kaikille kanditutkinnon suorittaneille opiskelijoilleen. Vastaa kyselyyn ja vaikuta. Kyselyn tulokset 2014 on julkaistu Notiossa. Vastaajien kesken arvotun saunaillan Saarelan rantasaunalla on voittanut kulttuuriantropologian opiskelija Toni Myllyaho. Onnittelut voittajalle ja lämmin kiitos kaikille kyselyyn vastanneille. Lue lisää.

Harjoittelutukea Suomessa ja ulkomailla suoritettavaa harjoittelua varten haettavana
Yliopisto myöntää harjoittelutukea Suomessa ja ulkomailla tapahtuvaan harjoitteluun. Tukea on vielä jaettavana. Harjoittelupaikan voit etsiä itsenäisesti, lisäksi työnantajat ilmoittavat päivittäin harjoittelupaikoistaan yliopistolle. Lue lisää.

Kirjaston Lainojen uusinnat 31.5. - 6.9.
Kesän aikana kirjasto uusii lainat, joihin ei kohdistu varauksia. Mikäli asiakkaalla on lainakielto, estää myös se lainojen uusimisen. Kirjaston tekemästä uusinnasta huolimatta asiakas on vastuussa lainoistaan ja niiden eräpäivistä. Joten pysy tilanteen tasalla ja palauta kirjat, joita et kesän aikana tarvitse.

Viimeksi päivitetty: 27.8.2015
Facebook icon
Twitter icon
LinkedIn icon
Share on Google+