Etusivu

Hakulomake

Ajankohtaista opiskelijoille

Haku CIMOn kautta kansainväliseen harjoitteluun alkanut
Organisaatio-ohjelmassa on paikkoja mm. ulkosuomalaisissa lehdissä, suomen kielen ja kulttuurin opetuspisteissä, Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituuteissa, Suomen edustustoissa, Finpron toimistoissa, Tekesin toimipisteessä, Suomi-kodeissa sekä kehitysyhteistyötä tekevissä organisaatioissa/UNDP. Maaohjelmassa on kohdemaana Kiina, Argentiina, Brasilia, Chile, Peru ja Venäjä. Haku päättyy 23.2. Lisätietoja.

Opintotuen tulovalvonta verovuodelta 2014
Jos vuoden 2014 veronalaiset vuositulosi ylittivät opintotukikuukausien mukaisen vuositulorajasi, Kela lähettää sinulle opintotuen takaisinperinnän päätösehdotuksen helmikuun aikana. Jos aloitit opintosi tai valmistuit vuonna 2014 tai opintotuen enimmäistukiaikasi päättyi vuonna 2014, tee uudelleenkäsittelypyyntö 30 päivän sisällä Kelan Asiointipalvelun Viestit-toiminnon kautta. Lisätietoja.

Jännittäjäryhmä keväällä 2016, hae 12.2. mennessä
YTHS toteuttaa 15.3.-3.5.2016 jännittäjäryhmän. Hae 12.2. mennessä. Lue lisää.

Omapolku työelämään -valmennus, hae 15.2. mennessä
Valmennuksessa nappaat parhaat vinkit työnhakuun ja vahvistavat työnhakutaitojasi monipuolisesti. Sisältöön kuuluu neljä pienryhmätapaamista sekä mahdollisuus henkilökohtaiseen työnhaun ohjaukseen. Valmennus on tarkoitettu valmistumisvaiheen opiskelijoille ja se järjestetään Linnanmaan kampuksella 18.2. – 3.3., ilmoittaudu 15.2. mennessä. Lue lisää.

Uranoste tarjoaa työnhakuvalmennusta
Uranoste tarjoaa jälleen tapahtumia työnhakutaitoihin ja työelämäosaamiseen liittyen, aiheina mm. CV, hakemus, työhaastattelu, verkostoituminen ja LinkedIn. Kevään tapahtumiin ilmoittautuminen on nyt auki. Verkkosivuilta löytyy myös työnhakuopas. Yliopisto-opiskelijat ovat tervetulleita Uranosteen tilaisuuksiin! Lue lisää.

Erotu eduksesi työnhaussa -luentoja 9.2, 17.3. ja 22.4.
TE-toimisto tarjoaa Erotu eduksesi työnhaussa –luentoja, joilla käsitellään työhakemuksen ja CV:n kirjoittamista sekä työhaastatteluun valmistautumista. Luennot ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. Lisätietoa luennoista linkeistä: 9.2., 17.3. ja 22.4.

Tukea opiskelun ja perheen yhteensovittamiseen, hae 15.2. mennessä
Tuntuuko opiselun ja perhe-elämän yhdistäminen joskus haastavalta? Kaipaatko keinoja arjessa jaksamiseen? Entä haluatko jakaa kokemuksiasi ja löytää uusia ratkaisuja? Opiskelu ja perhe -nettiryhmässä (1.3. - 31.3.) saat tukea ja välineitä näihin kysymyksiin. Hae 15.2. mennessä. Hakulomake ja lisätietoja.

Tervetuloa vastaamaan e-kirjojen käyttöä koskevaan kyselyyn!
Kyselyllä korkeakoulukirjastot keräävät opiskelijoiden kokemuksia e-kirjojen käytöstä opinnoissa. E-kirjoilla tarkoitetaan sähköisessä muodossa olevia kirjoja, joita voit lukea esim. tietokoneen tai mobiililaitteen avulla. Kyselyllä saadun palautteen perusteella kehitämme opinnoissasi tarvittavien e-kirjojen saatavuutta ja käytettävyyttä entistä paremmaksi, siksi mielipiteesi on erittäin tärkeä! Linkki kyselyyn.

Kirjasto palasi TellUkseen kioskina
Mistä lähteä liikkeelle tiedonhaussa? Onko viitteidenhallinta hallussa? Askarruttaako avoin tiede? Kompaktit kirjastopalvelut ovat tarjolla Kirjasto-Kioskissa oppimis- ja yhteistyöympäristö TellUs Innovation Arenalla. Informaatikko on paikalla päivystysaikoina ja auttaa ja neuvoo mm. tietokantojen ja elektronisten aineistojen käytössä, julkaisujen arvioinnissa sekä Laturiin ja Urkundiin liittyvissä kysymyksissä. Kirjasto-Kioskissa on myös aina avoin terminaali, jolla pääset nopeasti tietoaineistoihin ilman kirjautumista.

Vuoden 2016 koti- ja ulkomaan harjoittelutuet haettavana
Yliopisto tukee tutkinto-opiskelijoiden opintoihin kuuluvaa harjoittelua harjoittelutuella, joka maksetaan työnantajalle tai opiskelijalle. Kotimaan harjoittelutuen hakuaika on 1.12.2015-8.5.2016, lisätietoa Harjoittelu Suomessa -verkkosivulla. Ulkomailla tapahtuvaa harjoittelua voidaan tukea Erasmusohjelman, Euroopan ulkopuolisen harjoittelutuen ja edustustoharjoittelutuen avulla. Lue lisää Harjoittelu ulkomailla -verkkosivulla.

Linkkejä työnhakuun
Kesätöiden haku on käynnistynyt. Työnhakuun liittyviä linkkejä on kerätty Harjoittelun ohjaus –verkkosivulle. Sivulta löytyy linkit mm. Teekkarin työkirjaan ja Uranosteen työnhakuoppaaseen sekä yliopiston Kaikki irti harjoittelusta osa 1 ja osa 2 oppaisiin. Tutustu materiaaleihin ja hyödynnä vinkit!

Vastaa Kandipalaute-kyselyyn
Oletko valmistunut kandidaatiksi syksyllä 2015 tai keväällä 2016? Vastaa valtakunnalliseen Kandipalaute-kyselyyn. Mielipiteesi on tärkeä: voit vaikuttaa yliopiston toimintatapojen ja koulutuksen laadun kehittämiseen. Kaikki kyselyyn vastanneet saavat kiitokseksi haalarimerkin ja pullakahvit. Lisäksi vastanneiden kesken arvotaan saunailta Saarelan rantasaunalla 10 hengelle tarjoiluineen. Syksyllä 2015 arvotun saunaillan on voittanut biokemian opiskelija Henna Salo. Lue lisää.

Oulun kaupungin kesätyöharjoittelupaikkojen haku väh. 18-vuotiaille 15.2.-13.3.
Oulun kaupungin kesätyöharjoittelupaikkojen haku käynnistyy 15.2. Kesätyöharjoittelun työsuhde on 1 kk, viikkoaika 30h, bruttopalkka 950 €. Lue lisää.

Oikopolkuja hyvinvointiin - verkko-ohjelmia opiskelijoille
YTHS tarjoaa opiskelijoille maksuttomia verkko-ohjelmia elämänhallinnan ylläpitämiseksi liittyen esimerkiksi jännittämiseen ja sosiaalisten tilanteiden pelkoihin, hyvään elämään, uneen tai stressiin. Kunkin ohjelman kesto on 5-6 vkoa. Voit käydä haluamasi ohjelman läpi itsenäisesti tai YTHS:n ammattilaisen tukemana. Lue lisää YTHS:n verkkosivulta Oikopolkuja hyvinvointiin.

Viimeksi päivitetty: 10.2.2016
Facebook icon
Twitter icon
LinkedIn icon
Share on Google+