Etusivu
Etusivu

Hakulomake

Ajankohtaista opiskelijoille

Ilmoittautuminen lukuvuodelle 2016-2017 on auki
Ilmoittautuminen yliopistoon lukuvuodelle 2016-2017 on avattu 2.5.2016. Ns. vanhoilla opiskelijoilla Ilmoittautumisaikaa on 12.9.2016 saakka. Katso lisätietoja ilmoittaumiskäytännöistä.

Opintotukihakemusten käsittelyssä viivettä
Opintotukihakemusten käsittelyssä on viivettä, pahoittelemme tilannetta! Mikäli viiveestä aiheutuu sinulle toimeentulo-ongelmia, kannattaa selvittää hyvissä ajoin mahdollisuutta hakea esim. OYY:n vippilainaa.

Kirjaston lainojen uusinnat 1.6. - 4.9.
Kesän aikana kirjasto uusii lainat, joihin ei kohdistu varauksia. Mikäli asiakkaalla on lainakielto, estää myös se lainojen uusimisen. Kirjaston tekemästä uusinnasta huolimatta asiakas on vastuussa lainoistaan ja niiden eräpäivistä. Joten pysy tilanteen tasalla ja palauta kirjat, joita et kesän aikana tarvitse. Kesän aukioloajat kirjaston sivuilta.

Oletko valmistumassa? Liity alumniverkostoon!
Yliopisto pitää yhteyttä valmistuneisiin eli alumneihin Oulun yliopiston alumniverkostossa. Kirjaudu verkostoon, kun kandidaatin tai maisterin tutkintosi on valmistumassa. Verkostossa on yli 7000 Oulun yliopiston alumnia. Verkoston jäsenille lähetetään alumnien uutiskirje ja tapahtumakutsuja. Lisätietoja alumnitoiminnasta: alumni@oulu.fi.

Yliopisto tukee edelleen opintopistetalkoita
Oulun yliopisto tukee opiskelijoiden käynnistämiä opintopistetalkoita ja kannustaa haalarimerkkikampanjan avulla opiskelijoita valmistumaan aikataulussa. Vähintään 55 opintopistettä vuodessa suorittaneet opiskelijat saavat kotiin postitettuna kiitoskirjeen ja 55 noppaa -haalarimerkin. Kiitoskirje ja 55 noppaa –haalarimerkit postitetaan syyslukukaudella 2016.

Erotu eduksesi työnhaussa -luento 21.6
TE-toimisto järjestää Erotu eduksesi työnhaussa –luennon 21.6. klo 12.30 – 15.30, joilla käsitellään työhakemuksen ja CV:n kirjoittamista sekä työhaastatteluun valmistautumista. Lisätietoa.

Opi elämäntaitoa –kokonaisuus: Aineksia hyvinvointiin ja elämänhallintaan
Miten voida ja jaksaa paremmin arjessa? Miten löytää aikaa rentoutumiselle? Kuinka tunnistaa omia voimavaroja ja nähdä asioita myönteiseltä kannalta? Entä millaista on omannäköinen elämä ja itselle hyvä arki? Tutustu Nyyti:n elämäntaitokurssin materiaaliin ja löydä työkaluja oman hyvinvointisi vahvistamiseen. Materiaaliin.

AIESECin nuorisoharjoittelu –info 15.6.
AIESEC tarjoaa 18-30 –vuotiaille nuorille kahta erilaista, ulkomailla tapahtuvaa, nuorisoharjoitteluohjelmaa. AISECin edustajat tulevat Pohjois-Pohjanmaan TE-toimistoon kertomaan ohjelmista 15.6.2016 klo 13-15. Info pidetään englanniksi. Lisätietoa.

Huoltokatko Shibboleth-kirjautumispalvelussa 7.6.2016 klo 18 alkaen
Palvelimen vaihto aiheuttaa käyttökatkon niissä tietojärjestelmissä, joihin kirjaudutaan Shibboleth-tunnistautumisjärjestelmän kautta. Lue lisää.

Tietohallinnon chat-palvelu
Tietohallinnon neuvonta koekäyttää videoasiointipalvelua, jonka avulla opiskelija voi asioida neuvonnassa joko tekstichat- tai videochat-yhteydellä. Lue lisää.

Kotimaan harjoittelutukia haettavana 10 kpl
Suomessa tapahtuvan palkallisen harjoittelun harjoittelutukia on vielä haettavana 10 kpl, niitä voi hakea kaikkien tiedekuntien opiskelijat. Tukea haetaan SoleMovessa ja hakemuksen liitteeksi tulee laittaa harjoittelun vahvistamislomake. Lisätietoja.

Vastaa Kandipalaute-kyselyyn
Oletko valmistunut kandidaatiksi keväällä 2016? Vastaa valtakunnalliseen Kandipalaute-kyselyyn. Mielipiteesi on tärkeä: voit vaikuttaa yliopiston toimintatapojen ja koulutuksen laadun kehittämiseen. Kaikki kyselyyn vastanneet saavat kiitokseksi haalarimerkin ja pullakahvit. Lisäksi vastanneiden kesken arvotaan saunailta Saarelan rantasaunalla 10 hengelle tarjoiluineen. Lue lisää.

Sähköisten opinnäytteiden palautusprosessiin liittyvää neuvontaa opiskelijakeskuksessa
Kirjasto tarjoaa sähköisten opinnäytteiden palautusprosessiin liittyvää neuvontaa opiskelijakeskuksessa 19.4. - 31.5. tiistaisin ja torstaisin klo 9-11. Neuvonta palvelee Laturiin ja Urkundiin liittyvissä asioissa sekä opastaa kuvien ja muiden tuottamien aineistojen käytössä. Paikalle voi tulla ilman ajanvarausta. Muulloin neuvonta palvelee Tiedekirjasto Pegasuksen 3. kerroksessa huoneessa PS304 ja sähköpostitse osoitteessa laturi@oulu.fi.

Kesäopinnot 2016
Oulun yliopisto järjestää opetusta ja tenttejä myös kesällä 2016. Kesäopintoja järjestävät tiedekunnat ja Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto. Myös monet PPKYO:n kurssit ovat perustutkinto-opiskelijoille maksuttomia. Tutustu kesän 2016 opintotarjontaan ja ilmoittaudu. Lue lisää.

Opiskelijakeskuksen ja koulutuksen lähipalveluiden poikkeavat aukioloajat kesällä
Opiskelijakeskuksessa sekä koulutuksen lähipalveluissa on poikkeavat aukioloajat kesällä 2016, lue lisää.

Tenttiakvaarion aukioloajat kesällä
Tenttiakvaario on suljettu 23.6.-15.8.2016 välisen ajan. Kesäkuussa varauksia voi tehdä viimeistään 22.6.2016 järjestettäviin tentteihin ja elokuussa 16.8. alkaen oleviin tentteihin. Lue lisää

Oletko valmistumassa? Tietoa TE-toimiston palveluista
Tutustu TE-toimiston Tietoa ammattiin valmistuvalle -esitteeseen, jossa on infoa työnhakijaksi ilmoittautumisesta, TE-toimiston verkkopalveluista ja verkkoasioinnista, puhelinpalveluista ja henkilökohtaisesta asioinnista. Lue lisää.

Tiedekirjasto Pegasuksen 2. kerroksessa kesällä remontti ja käyttörajoituksia
Tiedekirjasto Pegasuksen 2. kerroksen kielitieteen, logopedian ja historian saleissa tehdään kesän aikana remonttia. Salien työskentelytilat ja kielitieteen, logopedian, saamen ja historian aineistot eivät ole käytettävissä 20.6.-15.8 välisenä aikana. Ennen remonttia aineistoa voi lainata normaalista. Saleissa olevat kirjavaunut siirretään kesän ajaksi kirjaston muihin tiloihin.

Kesäopintotuki 2016
Opintotuki voidaan myöntää niille kesäkuukausille, joiden aikana harjoitat tutkintoosi kuuluvia opintoja keskimäärin 5 opintopistettä. Tukea voit saada esim. tentteihin, harjoitteluun ja opinnäytetyön tekemiseen. Kesäopintotukea voit hakea esim. Kelan sähköisen asiointipalvelun kautta ja tuki voidaan myöntää aikaisintaan hakemuksen saapumiskuukauden alusta lukien. Haethan ajoissa! Lisätietoa ja kesäopintotuen ehdot.

Opintotuki: tarkista vuoden 2015 tulosi ja vuositulorajasi
Tarkista vuoden 2015 tulosi ja vuositulorajasi. Voit tarkistaa vuositulorajasi verkossa: www.kela.fi/asiointi. Jos vuositulosi ylittävät vuositulorajasi, voit palauttaa opintotukea vapaaehtoisesti 31.5.2016 mennessä. Jos et palauta tukea ajoissa, liikaa maksettu tuki peritään takaisin 15 %:lla korotettuna etkä saa tukikuukausia enää uudelleen käyttöösi. Lisätietoja Kelan sivuilta.

Oulun korkeakoululiikunnan kesäliikuntaohjelma
OKKL:n kesäohjelma on ajalle 9.5.-31.8. Mukaan pääset lv. 2015-16 tai kevään 2016 Sporttipassilla. Voit tarvittaessa lunastaa Sporttipassin kesäksi 10 eurolla ma 2.5. alkaen Linnanmaan Opiskelijakeskuksesta (käteisellä tai pankkikortilla) tai LTK:n tai ArkTK:n virastomestareilta maksukuittia vastaan. Tällöin pääset tutustumaan myös kevätkauden viimeisen viikon tarjontaan. Lisätietoa Korkeakoululiikunnan verkkosivuilta.

Viimeksi päivitetty: 27.5.2016
Facebook icon
Twitter icon
LinkedIn icon
Share on Google+