Etusivu

Hakulomake

Ajankohtaista opiskelijoille

Vuoden 2016 koti- ja ulkomaan harjoittelutuet haettavana
Yliopisto tukee tutkinto-opiskelijoiden opintoihin kuuluvaa harjoittelua harjoittelutuella, joka maksetaan työnantajalle tai opiskelijalle. Kotimaan harjoittelutuen hakuaika on 1.12.2015-8.5.2016, lisätietoa Harjoittelu Suomessa -verkkosivulla. Ulkomailla tapahtuvaa harjoittelua voidaan tukea Erasmusohjelman, Euroopan ulkopuolisen harjoittelutuen ja edustustoharjoittelutuen avulla. Lisätietoa Harjoittelu ulkomailla -verkkosivulla.

Kandidaatin tutkinnon valmistuminen ja opintotuki
1.8.2011 tai sen jälkeen opintonsa aloittaneilla opiskelijoilla opintotuki on myönnetty ensin vain kandidaatin tutkinnon suorittamiseen (ns. kaksiportainen yliopistotuki). Tarkistathan hyvissä ajoin tiedekuntasi valmistumisaikataulun ja ohjeet tutkinnon valmistumisesta. Kandidaatin tutkielman tarkastaminen ja kypsyysnäytteen arviointi ovat aikaa vieviä prosesseja. HUOM: voit saada opintotukea maisterivaiheen opintoihin vasta kandidaatintutkinnon valmistumiskuukaudesta seuraavan kuukauden alusta. Tiedekuntien ohjeet ja aikataulut löytyvät valmistuminen –sivun kautta.

Kandidaatintöiden sähköinen palauttaminen alkaa 1.1.2016
Koulutuksen johtoryhmän 4.11.2015 tekemän päätöksen mukaan Oulun yliopistossa aloitetaan kandidaatintöiden sähköinen palauttaminen Laturi-järjestelmän kautta 1.1.2016. Arkkitehtuurin tiedekunta siirtyy järjestelmään 1.8.2016 ja muista mahdollisista tiedekuntakohtaisista aikatauluista sovitaan tarvittaessa. Lue lisää.

Sähköisten opinnäytteiden neuvontaa opiskelijakeskuksessa
Kirjasto tarjoaa sähköisten opinnäytteiden palautusprosessiin liittyvää neuvontaa opiskelijakeskuksessa (Opintokatu, KE1020) ti 15.12. saakka ti ja to klo 9-11 (vuoronumerolla). Neuvonta palvelee Laturiin ja Urkundiin liittyvissä asioissa sekä opastaa kuvien ja muiden toisten tuottamien aineistojen käytössä. Paikalle voi tulla ilman ajanvarausta. Muina aikoina neuvonta Tiedekirjasto Pegasuksen 3. kerroksessa huoneessa PS304 ja sähköpostitse osoitteessa libadmin@oulu.fi.

Viiden viikon kesästipendit Yhdysvaltoihin - hae 9.12. klo 10.00 mennessä!
Fulbright Center julistaa hakuun Study of the U.S. Institutes for Student Leaders from Europe -stipendit. Hakuaika päättyy ke 9.12.2015 klo 10. Voit hakea joko Environmental Issues- tai Civic Engagement –stipendiä, jos olet suomalainen, 18 – 25 -vuotias ja suoritat alempaa korkeakoulututkintoa. Kyselyt: Johanna Lahti, puh. 044 5535 278, johanna.lahti(at)fulbright.fi. Lisätietoa stipendistä ja hakulomakkeista.

Opiskelun tehostamisen teemaluentojen materiaalit saatavilla
Syksyn luentojen materiaalit löydät teemaluentojen verkkosivulta.

Vaihto-opiskelun neuvontapalvelu opiskelijakeskuksessa
Vaihto-opiskelun neuvontapalvelu palvelee opiskelijakeskuksessa 30.11.2015 lähtien tiistaista torstaihin klo 9-12. Muina aikoina tavoitat meidät sähköpostitse osoitteesta international.office(at)oulu.fi.

70 työasemapäätettä opiskelijoiden käyttöön
Telluksen takaosassa on avattu opiskelualue, jonka Tietohallinto on varustanut 50:llä työasemapäätteellä. Lisäksi Telluksessa on kaksi mikroluokkaa, joissa on yhteensä 21 työasemapäätettä opiskelijoiden käytössä opetuksen ulkopuolella. Opiskelualueella on myös 3 tulostinta. Lue lisää.

Kevätkauden 2016 liikuntakurssit verkossa
Kevätkauden liikuntakursseille ilmoittautuminen alkaa pääosin ti 1.12. ja useimmat kurssit ovat verkossa siihen mennessä. Käyhän tutustumassa tarjontaan, monet kurssit täyttyvät jossain vaiheessa. Lue lisää.

Tarkista yhteystietosi WebOodissa
Tarkistathan, että yhteystietosi WebOodissa (weboodi.oulu.fi) ovat ajan tasalla. Käytä WebOodin yhteystiedoissa sellaista sähköpostiosoitetta, jota seuraat aktiivisesti. Yliopisto käyttää WebOodissa olevaa sähköpostiosoitetta opiskeluun liittyvien asioiden tiedottamisessa. Tarkista erityisesti, että sähköpostiosoitteesi on kirjoitettu oikein.

Elämäntaitokurssi keväällä 2016
YTHS järjestää opiskelijoille 25.1. - 29.2.2016 elämäntaitokurssin. Lue lisää.

Vulcanus-ohjelman harjoittelupaikat Japanissa
Tekniikan ja luonnontieteiden opiskelijat voivat hakea Vulcanus-ohjelman kautta harjoittelupaikkoja japanilaisissa yrityksissä. Hakuaika päättyy 20. päivä tammikuuta 2016. Lisätietoa.

Lahjoititko ilmoittautumisen yhteydessä yliopistolle?
Ilmoittautumisen yhteydessä 304 opiskelijaa teki vapaaehtoisen lahjoituksen Oulun yliopiston käynnissä olevaan varainhankintakampanjaan. Lahjoitusten summa oli 2230 euroa. Jos teit lahjoituksen ja haluat nimesi lahjoittajalistaan sekä yliopiston lahjoittajapinssin, ilmoitathan yhteystietosi (nimi, kotiosoite, sähköpostiosoite) varainhankinnan tiimille, varainhankinta@oulu.fi. Kiitos kaikille opiskelijalahjoittajille!

Tervetuloa opiskelijakeskuksen jouluglögeille to 3.12. klo 12-14!
Opiskelijakeskuksen aulassa (Opintokadulla, KE1020) on tarjolla to 3.12. klo 12.00 – 14.00 opiskelijoille ja henkilökunnalle glögiä ja piparia. Voit samalla tutustua tarkemmin opiskelijakeskuksen palveluihin. Lämpimästi tervetuloa!

SAS-koodauskurssi 14. - 15.12.2015
SAS-koodauskurssi on tarkoitettu henkilökunnalle ja opiskelijoille, varsinkin niille tohtorikoulutettaville, jotka haluavat oppia kirjoittamaan SAS-ohjelmia. Kurssin järjestää SAS Akatemia yhteistyössä Tietohallinnon ja Matemaattisten tieteiden laitoksen kanssa. Aiempaa SAS-kokemusta ei tarvita. Kurssin opetuskieli on englanti. Lue lisää.

Viimeksi päivitetty: 1.12.2015
Facebook icon
Twitter icon
LinkedIn icon
Share on Google+