Etusivu

Hakulomake

Ajankohtaista opiskelijoille

Ilmoittautuminen PPKYO:n kesäopintoihin päättyy
Ilmoittaudu Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston kesäopintoihin NYT! Useimmat opinnot ovat maksuttomia tutkinto-opiskelijoille. Tutustu tarjontaan ja ilmoittaudu.

Yliopistopäivän Alumnijuhla pe 8.5.2015 klo 12.15 Saalastinsalissa
Kaikki opiskelijat ovat lämpimästi tervetulleita Yliopistopäivän alumnijuhlaan Saalastinsaliin pe 8.5. klo 12.15 alkaen. Alumnijuhlassa nimetään Vuoden Alumni 2015 ja Vuoden Opiskelija 2015. Tilaisuuden jälkeen on kahvitarjoilu. Tilaisuus on kaikille avoin eikä edellytä ilmoittautumista. Katso alumnijuhlan ohjelma täältä. Tervetuloa! 

Työelämä- ja yrittäjyystaitoja kesäopintoina
TOPIK tarjoaa kesäopintoina touko-heinäkuussa Working Life and Entrepreneurship Skills 25 ECTS –kokonaisuudesta kolme kurssia. Kursseille voivat osallistua maksutta Oulun yliopiston kaikkien koulutusasteiden opiskelijat. Opetuskieli on englanti. Lue lisää.

Kauppatieteet sivuaineeksi lv. 2015-2016
Kauppakorkeakoulu tarjoaa syksystä 2015 alkaen kaikille opiskelijoille avoimen sivuainekokonaisuuden iltaopintoina. Ilmoittautuminen WebOodissa suoraan yksittäisille kursseille. Sivuainehaku päättyy perjantaina 8.5. klo 16.00. Lue lisää.

Tule koululaisten ohjaajaksi Tieteen päiville 1.9.2015
Tieteen päivät järjestetään Oulun yliopistolla 1.-2.9.2015. Ti 1.9. Linnanmaan ja Kontinkankaan kampuksilla vierailee yli 2000 oppilasta Oulun koulujen 8. ja 9. luokilta tutustumassa yliopistoon. Tule mukaan opastamaan koululaisryhmiä kampuksilla klo 8-16. Oppaat perehdytetään tehtäväänsä 27.-28.8. Koulutuksen ja oppaan tehtävät voi sisällyttää Työelämän viestintä- ja esiintymistaidot –opintojaksoon (900078Y, 2 op). Markkinointikoulutuksen toteuttaa yli 15 vuotta huippuyrityksiä kouluttanut Langdons Ltd. Ilmoittaudu oppaaksi WebOodissa viimeistään 20.5.2015 (jos et ehdi mukaan koko päiväksi, voit ilmoittautua myös vain aamu- tai iltapäivään). Mukana ahkeroineille järjestetään päätösbileet! Lisätietoja: esittelykalvot tai Outi Simi, outi.simi@oulu.fi.

Sähköisten opinnäytteiden palautusprosessin neuvontaa opiskelijakeskuksessa
Kirjasto tarjoaa sähköisten opinnäytteiden palautusprosessiin liittyvää neuvontaa opiskelijakeskuksessa huhti-kesäkuussa. Neuvonta palvelee Laturiin ja Urkundiin liittyvissä asioissa sekä opastaa kuvien ja muiden toisten tuottamien aineistojen käytössä. Neuvonta on avoinna opiskelijakeskuksessa tiistaisin ja torstaisin klo 9-11 torstaihin 4.6. saakka. Paikalle voi tulla ilman ajanvarausta. Muulloin neuvonta palvelee Tiedekirjasto Pegasuksen 3. kerroksessa huoneessa PS304 ja sähköpostitse osoitteessa libadmin@oulu.fi. Lisätietoa.

Vastaa kyselyyn kirjaston aukioloajoista – voita lahjakortti kirjakauppaan
Minkälaisia aukioloaikoja kirjastolta toivoisit vai ovatko nykyiset sopivat? Vastaa kyselyyn 4.-10.5 ja osallistu arvontaan. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan 5 kpl 40€ lahjakortteja kirjakauppaan. Kirjaston aukioloajat kesän ajalle löytyvät kirjaston sivuilta.

Kesäopinnot 2015
Oulun yliopiston opiskelijat voivat suorittaa opintoja myös kesäaikaan. Kesäopintoja tuottavat tiedekunnat ja kesäyliopisto. Opinnot ovat maksuttomia tutkinto-opiskelijoille. Kesän 2015 tarjonta ilmoittautumistietoineen on julkaistu yliopiston verkkosivuilla. Lue lisää.

Kesäopintotuki 2015
Opintotuki voidaan myöntää niille kesäkuukausille, joiden aikana harjoitat tutkintoosi kuuluvia opintoja keskimäärin 5 opintopistettä. Tukea voit saada esim. tentteihin, harjoitteluun ja opinnäytetyön tekemiseen. Kesäopintotukea voit hakea esim. Kelan sähköisen asiointipalvelun kautta ja tuki voidaan myöntää aikaisintaan hakemuksen saapumiskuukauden alusta lukien. Haethan ajoissa! Lisätietoa ja kesäopintotuen ehdot.

Kesäopintotukihakemusten käsittelyssä viivettä
Kesäopintotukihakemusten käsittelyssä on viivettä, pahoittelemme tilannetta! Hakemusten käsittelyn suuntaa-antavan aikataulun löydät Kelan verkkosivulta Opintotuen käsittelytilanne. Mikäli viiveestä aiheutuu sinulle toimeentulo-ongelmia, kannattaa selvittää hyvissä ajoin mahdollisuutta hakea esim. OYY:n vippilainaa.

Kandidaatin ja maisterin tutkinnon valmistuminen
Tarkistathan hyvissä ajoin tiedekuntasi valmistumisaikataulun ja ohjeistuksen tutkinnon valmistumisesta. Kandidaatin tutkielman ja gradun tarkastaminen ja kypsyysnäytteen arviointi ovat aikaa vieviä prosesseja. Tarkista oman tiedekuntasi tarkemmat ohjeet ja aikataulut valmistuminen –sivun kautta. Jos sinulla on kysyttävää valmistumiseen liittyen, ota yhteyttä koulutuksen lähipalveluun.

Vastaa kandipalautekyselyyn – voita saunailta
Oletko valmistunut kandidaatiksi keväällä 2015? Vastaa valtakunnalliseen Kandipalaute-kyselyyn. Yliopisto lähettää kyselyn sähköpostitse kaikille kohderyhmään kuuluville. Mielipiteesi on tärkeä: voit vaikuttaa yliopiston toimintatapojen ja koulutuksen laadun kehittämiseen. Kaikki kyselyyn vastanneet saavat kiitokseksi pullakahvit. Lisäksi vastanneiden kesken arvotaan saunailta Saarelan rantasaunalla 10 hengelle tarjoiluineen. Lue lisää.

Opintotuki: vuoden 2014 tulovalvonta
Tarkista vuoden 2014 tulosi ja vuositulorajasi. Voit tarkistaa vuositulorajasi verkossa: www.kela.fi/asiointi. Jos vuositulosi ylittävät vuositulorajasi, voit palauttaa opintotukea 31.5.2015 mennessä. Jos et palauta tukea ajoissa, liikaa maksettu tuki peritään takaisin 15 %:lla korotettuna etkä saa tukikuukausia enää uudelleen käyttöösi. Lisätietoja Kelan sivuilta.

Opintotuen asumislisän 18 päivän sääntö
Opiskelija on oikeutettu opintotuen asumislisään niiltä opiskelukuukausilta, jolloin hänen asumisensa on kestänyt asumislisään oikeutetussa asunnossa vähintään 18 päivää. Jos muutat esimerkiksi toukokuussa kesäksi toiseen asuntoon, oikeutesi asumislisään tarkistetaan.

Yliopisto tukee opintopistetalkoita
Oulun yliopisto tukee opiskelijoiden käynnistämiä opintopistetalkoita ja kannustaa opiskelijoita haalarimerkkikampanjan avulla valmistumaan aikataulussa. Vähintään 55 opintopistettä vuodessa suorittaneet opiskelijat saavat tästä lähtien kotiin postitettuna kiitoskirjeen ja 55 noppaa -haalarimerkin. Lue lisää. Tutustu Opintopistetalkoisiin Facebookissa.

Harjoittelutukea Suomessa ja ulkomailla suoritettavaa harjoittelua varten haettavana
Yliopisto myöntää harjoittelutukea Suomessa ja ulkomailla tapahtuvaan harjoitteluun. Tukea on vielä jaettavana. Harjoittelupaikan voit etsiä itsenäisesti, lisäksi työnantajat ilmoittavat päivittäin harjoittelupaikoistaan yliopistolle. Lue lisää.

Erotu eduksesi työnhaussa!
Tarvitsetko vinkkejä työpaikkahakemuksen ja ansioluettelon (CV) kirjoittamiseen? Mietitkö mitä työpaikkahaastattelussa kysytään ja mitä kannattaisi vastata? Osallistu TE-keskuksen järjestämälle luennolle 19.5.2015 tai 16.6.2015 klo 12.30–15.30. 

Valmistuvassa oleva: tutustu ”Tietoa ammattiin valmistuville” -esitteeseen
TE-toimiston julkaisemassa esitteessä on tietoa työnhakijaksi ilmoittautumisesta, TE-toimiston verkkopalveluista ja verkkoasioinnista, puhelinpalveluista ja henkilökohtaisesta asioinnista TE-toimistossa. Lue lisää.

Uranoste tarjoaa keväällä 2015 koulutusta työnhakuun
Uranoste tarjoaa maksuttomia palveluja yliopisto-opiskelijoille sekä korkeakoulutetuille. Kevään koulutuksissa perehdytään mm. vakuuttavan CV:n ja hakemuksen räätälöimiseen, sosiaalisen median hyödyntämiseen työnhaussa, omien vahvuuksien löytämiseen sekä työhaastatteluun valmistautumiseen. Lue lisää koulutuksista ja tapahtumista.

Liikuntaharjoitusten päättyminen kevätkaudella
Oulun korkeakoululiikunnan liikuntaohjelman mukaiset harjoitukset ja salivuorot päättyvät kevätkauden osalta pääosin su 10.5. Kuitenkin Linnanmaan liikuntahallin ohjaamattomat vuorot päättyvät vasta su 17.5. Kaupungin koulusalien harjoitusvuorojen päättyminen vaihtelee kouluittain ja asiasta on parhaiten infoa kouluilla.

Liikuntatuutorointi
Liikuntatuutorointi on liikunnan vertaistoimintaa, jossa opiskelijat innostavat ja kannustavat muita opiskelijoita liikkumaan. Liikuntatuutorit auttavat muita opiskelijoita löytämään oman liikuntalajinsa tai saamaan uusia, samanhenkisiä kavereita. Hyvä liikuntatuutori on ennen kaikkea innostunut eikä kunnon tasolla ole merkitystä. Järjestämme koulutuksen asiaan liittyen keskiviikkona 20.5. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä: Hennamari Toiviainen: hennamari.toiviainen@oyy.fi tai Kati Hannila: Kati Hannila: kati.hannila@oyy.fi

Sisäisen arvioinnin vastaajapalkinnot arvottiin
Tutkinto-ohjelmien sisäisen arvioinnin kyselyiden vastausaika on päättynyt. Vastaajien kesken arvottiin kolme polkupyörää ja kolme iPadia. Polkupyörän voittivat Jesse Tenhunen, Leena Ala-Mursula ja Juhani Lounila. iPadin voittivat Kalle Parviainen, Hannu Lahtinen ja Arto Tolonen. Lue lisää.

Haku Nordjobb-kesätöihin
Haku on auki 31.5. saakka, mutta paikkoja kannattaa hakea jo hyvissä ajoin. Lisätietoa.

Viimeksi päivitetty: 5.5.2015
Facebook icon
Twitter icon
LinkedIn icon
Share on Google+