Etusivu

Hakulomake

Ajankohtaista opiskelijoille

Vastaa kandipalautekyselyyn – voita saunailta
Oletko valmistunut kandidaatiksi keväällä 2015? Vastaa valtakunnalliseen Kandipalaute-kyselyyn. Yliopisto lähettää kyselyn sähköpostitse kaikille kohderyhmään kuuluville. Mielipiteesi on tärkeä: voit vaikuttaa yliopiston toimintatapojen ja koulutuksen laadun kehittämiseen. Kaikki kyselyyn vastanneet saavat kiitokseksi pullakahvit. Lisäksi vastanneiden kesken arvotaan saunailta Saarelan rantasaunalla 10 hengelle tarjoiluineen. Lue lisää.

Kandipalaute-kampanjan vastaajapalkinto on arvottu
Oulun yliopiston vastausprosentti kevään 2015 kandipalaute-kampanjakyselyssä oli 84 %. Kyselyn kohderyhmään kuuluivat syksyllä 2014 kandiksi valmistuneet. Vastaajien kesken arvotun saunaillan Saarelan rantasaunalla voitti matemaattisten tieteiden opiskelija Teemu Tyni. Onnittelut voittajalle ja lämmin kiitos kaikille kyselyyn vastanneille. Kyselyn tulokset valmistuvat keväällä 2015 ja niistä tiedotetaan verkkosivuilla ja Notiossa.

Kesäopinnot 2015
Oulun yliopiston opiskelijat voivat suorittaa opintoja myös kesäaikaan. Kesäopintoja tuottavat tiedekunnat ja kesäyliopisto. Opinnot ovat maksuttomia tutkinto-opiskelijoille. Kesän 2015 tarjonta ilmoittautumistietoineen julkaistaan yliopiston verkkosivuilla 18.3.2015 mennessä. Lue lisää.

Sairaudesta toipuva opiskelija voi opiskella jonkin verran sairauspäivärahalla
Sairastuessaan opiskelija on oikeutettu sairauspäivärahaan. Jos olet sairauspäivärahalla oleva päätoiminen opiskelija, voit opiskella jonkin verran menettämättä sairauspäivärahaasi. Lue Kelan verkkosivuilta lisätietoja.

Erasmus-vaihtohaku lukuvuodelle 2015-16
Haku Erasmus-opiskelijavaihtoon lukuvuodelle 2015-16 on alkanut 16.2. Lue lisää.

Harjoittelutukea Suomessa ja ulkomailla suoritettavaa harjoittelua varten haettavana
Opiskelijat voivat saada rahallista tukea opintoihinsa kuuluvaa harjoittelua varten. Lue lisää eri tukimuodoista, niiden ehdoista ja hakutavoista: harjoittelu Suomessa ja harjoittelu ulkomailla.

Harjoittelupaikkatarjoukset
Seuraa Oulun yliopiston harjoittelupaikkatarjousten ilmoitussivua: ministeriöt, virastot ja laitokset tiedottavat v. 2015 harjoittelupaikoista. Harjoittelupaikkoja, työelämätietoa, kv-harjoitteluasioita myös twitterissä @InternshipUO.

Oulun Ylioppilasapu ry jakaa stipendejä, hae 16.3. mennessä!
Oulun Ylioppilasapu ry jakaa vuonna 2015 10 kpl 500 euron stipendejä Oulun yliopiston opiskelijoille. Hakuaika stipendeille on 16.2.-16.3.2015. Lisätietoja ja hakulomake.

Opintotuen tulovalvonta verovuodelta 2013
Jos vuoden 2013 veronalaiset vuositulosi ylittivät opintotukikuukausien mukaisen vuositulorajasi, Kela lähettää sinulle opintotuen takaisinperinnän päätösehdotuksen helmikuussa. Jos aloitit opintosi tai valmistuit vuonna 2013 tai opintotuen enimmäistukiaikasi päättyi vuonna 2013, tee uudelleenkäsittelypyyntö 30 päivän sisällä Kelan Asiointipalvelun Viestit-toiminnon kautta. Lisätietoja.

Kandidaatin tutkinnon valmistuminen ja opintotuki
1.8.2011 tai sen jälkeen opintonsa aloittaneilla opiskelijoilla opintotuki on myönnetty ensin vain kandidaatin tutkinnon suorittamiseen. Tarkistathan ajoissa tiedekuntasi valmistumisaikataulun ja ohjeistuksen tutkinnon valmistumisesta. Kandidaatin tutkielman tarkastaminen ja kypsyysnäytteen arviointi ovat aikaa vieviä prosesseja. Huomaathan, että voit saada opintotukea maisterivaiheen opintoihin vasta kandidaatintutkinnon valmistumiskuukaudesta seuraavan kuukauden alusta. Tiedekuntien tarkemmat ohjeet ja aikataulut löydät valmistuminen –sivun kautta.

Erotu eduksesi työnhaussa!
Tarvitsetko vinkkejä työpaikkahakemuksen ja ansioluettelon (CV) kirjoittamiseen? Mietitkö mitä työpaikkahaastattelussa kysytään ja mitä kannattaisi vastata? Osallistu TE-keskuksen järjestämälle luennolle pe 13.3.2015 klo 12.30–15.30. Lue lisää.

Uranoste tarjoaa keväällä 2015 koulutusta työnhakuun
Uranoste tarjoaa maksuttomia palveluja yliopisto-opiskelijoille sekä korkeakoulutetuille. Kevään koulutuksissa perehdytään mm. vakuuttavan CV:n ja hakemuksen räätälöimiseen, sosiaalisen median hyödyntämiseen työnhaussa, omien vahvuuksien löytämiseen sekä työhaastatteluun valmistautumiseen. Lue lisää koulutuksista ja tapahtumista.

Tiedekirjastot Tellus ja Pegasus yhdistetään
Tiedekirjasto Tellus yhdistetään tiedekirjasto Pegasukseen kevään ja kesän aikana. Tiedekuntien kanssa sovittujen kokoelmien karsinta on aloitettu molemmissa toimipisteissä. Pegasuksen ilmettä uudistetaan kaikissa kerroksissa ja sinne tulee merkittävästi lisää opiskelu- ja ryhmätyötiloja. Pegasuksen kirjastopalvelut ovat käytettävissä koko ajan, mutta ajoittain voi kirjaston tiloissa olla kulkurajoituksia. Tiedekirjasto Tellus on avoinna kesäkuun puoliväliin saakka. Telluksen tilan jatkosuunnittelu on käynnistynyt ja sinne tulee jäämään runsaasti opiskelu- ja ryhmätyötiloja.

Tietohallinto varoittaa kalasteluviesteistä ja haittaohjelmista
Haittojen syntyä voi jokainen ehkäistä tunnistamalla huijaus- ja urkintaviestit. Lue lisää. Tutustu opiskelijan tietoturvaoppaisiin.

Hakuaika Nordjobb-kesätöihin on alkanut
Haku on auki 31.5. saakka, mutta paikkoja kannattaa hakea jo hyvissä ajoin alkuvuodesta. Lisätietoa.

Viimeksi päivitetty: 26.2.2015
Facebook icon
Twitter icon
LinkedIn icon
Share on Google+