Opiskelu- ja uraohjaus

Omassa tutkinto-ohjelmassa opiskeluun liittyvissä kysymyksissä ohjausta antavat ensisijaisesti sinulle nimetty omaopettaja sekä opintoneuvoja (koulutussuunnittelija). Jos et tiedä, kuka omaopettajasi on tai haluat olla yhteydessä opintoneuvojaasi, lähesty tiedekuntasi koulutuksen lähipalvelua. Koulutuksen lähipalveluun voit olla yhteydessä kaikissa tutkinto-ohjelmaasi liittyvissä kysymyksissä koskien opiskelua, opintoneuvonta ja tutkinnon suorittamista.

HOPSin laatimiseen liittyvissä asioissa sinua neuvoo omaopettaja tai yksikön nimeämä ohjaaja. Apua saa tarvittaessa myös opintoneuvojalta. Tutustu myös HOPS-ohjauksen ja OodiHOPS-työkalun käytön yhteiset linjaukset Oulun yliopistossa.

Opiskelun aikana voi eteesi tulla vaiheita, jolloin kaipaat lisätukea tai ohjausta esimerkiksi opintojesi suunnittelussa. Lisäohjauksen tarpeessa voit kääntyä ohjauspalveluiden puoleen: opiskelu- ja uraohjaus tai opintopsykologin ohjauspalvelut.

Opiskelu- ja uraohjauksen sisältö

Opiskelu- ja uraohjaus on opintoihin liittyvää tukea, kun asia koskee

  • opintojen suunnittelua ja aikataulutusta tai opintoalan vaihtamista
  • jumiutuneiden opintojen tai lopputyön eteenpäin viemistä (sisällöllisissä kysymyksissä ota yhteys tutkinto-ohjelmassasi omaopettajaan tai opintoneuvojaan)
  • työnhakua ja urasuunnittelua
  • harjoittelupaikan hankintaa kotimaassa tai ulkomailla ja harjoittelun rahoitusta

Yhteydenotto

- opiskelu- ja uraohjauksen ja opintopsykologin yhteisellä verkkolomakkeella. Lomakkeen tietojen perusteella saat ensimmäisen ajan joko ohjaajille tai opintopsykologille. (Huom! Mikäli lomakkeen asettelussa ja sen takia täyttämisessä on ongelmia, vaihda selainta, Mozilla Firefoxilla ilmeisesti toimii parhaiten.)

- vastaanotto ohjaajille ilman ajanvarausta Opiskelijakeskuksen 1. kerroksessa (kulku opintokadun kautta)

Viimeksi päivitetty: 29.11.2016