Etusivu
Etusivu

Hakulomake

Hyvinvointi

Opiskelijan hyvinvointiin, elämänlaatuun ja opiskelukykyyn vaikuttavat useat eri elämänalueet kuten terveys, ihmissuhteet, ympäristö ja elintaso.

Terveydenhuolto

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS tarjoaa yleisterveyden, mielenterveyden ja suunterveyden palveluja yliopisto- ja korkeakouluopiskelijoille.

Liikunta- ja hyvinvointipalvelut

Oulun korkeakoululiikunta tarjoaa liikunta- ja hyvinvointipalveluita Oulun korkeakoulujen (yliopisto, Oamk ja Diak) opiskelijoille ja henkilöstölle. Toiminnassa on mukana yli 50 erilaista lajia tai palvelua, joiden toimivuudesta vastaavat kolme suunnittelijaa sekä iso joukko ohjaajia ja yhteistyötahoja. 

Opintopsykologin ohjauspalvelut

Voit ottaa yhteyttä opintopsykologiin oppimiseen ja opiskeluun liittyvissä pulmatilanteissa, joita muu opintojen ohjaus ja neuvonta ei ole ratkaissut. Tällaisia tilanteita voivat olla esimerkiksi jumiutuneiden opintojen eteenpäin saattaminen, motivaatio- tai jaksamisongelmat,  tentti- tai graduahdistus, jännittäminen, kirjoitusprosessin vaikeudet tai palaaminen opintojen pariin pitkän tauon jälkeen.

Esteetön opiskelu

Esteettömyydellä tarkoitetaan fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen ympäristön toteuttamista niin, että jokainen voi ominaisuuksistaan riippumatta toimia yhdenvertaisesti muiden kanssa. Esteettömyystyössä vaikutetaan monipuolisesti opiskelun esteiden poistamiseen. Tilojen käytettävyyden ohella huomiota kiinnitetään ns. näkymättömien esteiden poistamiseeen. Näitä ovat mm. erilaiset oppimisen ongelmiin liittyvät erityiskysymykset ja mielenterveyteen liittyvät esteet. Lue lisää.

Opiskelijoiden etuja ajaa oma järjestö

Opiskelijoiden etu- ja palvelujärjestönä toimii Oulun yliopiston ylioppilaskunta (OYY). Sen puoleen voi kääntyä kaikissa opiskelua ja opiskelijan arkea koskevissa asioissa. Lisäksi OYY tiedottaa mm. opiskelijaetuuksista, erilaisista tapahtumista ja muista ajankohtaisista asioista.

Viimeksi päivitetty: 18.3.2016
Facebook icon
Twitter icon
LinkedIn icon
Share on Google+