Etusivu
Etusivu

Hakulomake

JOO-opinnot

Yleistä JOO-opinnoista

Joustavalla opinto-oikeudella eli JOO-oikeudella tarkoitetaan mahdollisuutta hakea opinto-oikeutta toiseen yliopistoon; esimerkiksi sivuainekokonaisuuden tai erillisten opintojaksojen suorittamista varten. Joustavaa opinto-oikeutta voivat hakea suomalaisessa yliopistossa perus- tai jatkotutkintoa suorittavat opiskelijat. Opiskelijan tulee olla läsnäoleva kotiyliopistossaan, jotta voi hän hakea joustavaa opinto-oikeutta ja oikeuden saatuaan suorittaa JOO-opintoja (joko osan tai kaikki lukuvuoden aikana suoritettavat opinnot) toisessa yliopistossa. Kaikki Suomen yliopistot ovat mukana joustavan opinto-oikeuden sopimuksessa. Valtakunnallisen JOOPAS-verkkopalvelun kautta saa tietoa muiden yliopistojen hakukohteista.

Yliopistot tarkentavat opinto-oikeuden hakuun liittyviä käytäntöjään sekä hakemusten puoltamisen ja opinto-oikeuksien myöntämisen kriteerejä JOO-ohjeissaan. JOOPAS-palvelua ja sähköistä JOO-hakua käyttävien yliopistojen ohjeet löydät ohjeet yliopistoittain-sivuilta. Tarkista yliopistojen JOO-hakemusten käsittelykäytännöt ja aikataulu yliopistojen JOO-ohjeista. Lisätietoja yliopistojen hakukäytännöistä saat yliopistojen JOO-opintojen ohjaajilta.

Hakuprosessi

Oulun yliopisto ei ole mukana (1.1.2011 lähtien) sähköisessä JOOPAS-palvelussa, vaan hakijat käyttävät JOO-opinto-oikeuksien hakemisessa paperilomaketta. Paperilomakkeen voi tulostaa JOOPAS-verkkopalvelusta 'Mitä on JOO-opiskelu?'-kohdasta ja täyttää se ohjeiden mukaan. Opinnot ovat opiskelijalle maksuttomia, mikäli hän on saanut puollon omasta kotiyliopistostaan.

Hakulomake käsitellään ensin omassa yliopistossasi (kotiyliopisto), joka puoltaa opintojen sisällyttämistä tutkintoosi ja sitoutuu samalla maksamaan niistä. Oma yliopistosi lähettää puolletun hakemuksen kohdeyliopistoon, joka käsittelee sen ja lähettää sinulle ilmoittautumis- ja muita ohjeita.

JOO-opintojen hakuprosessiin on hyvä varata riittävästi aikaa (noin 1-2 kuukautta). Oulun yliopistossa hakemus käsitellään noin kuukauden sisällä hakemuksen jättämisestä.

Hakuprosessissa kannattaa huomioida eri yliopistojen hakuajat.

Tiedekuntakohtaiset ohjeet

Humanistinen tiedekunta

Kasvatustieteiden tiedekunta

Luonnontieteellinen tiedekunta

Lääketieteellinen tiedekunta

Taloustieteiden tiedekunta

Teknillinen tiedekunta

Viimeksi päivitetty: 21.11.2013
Facebook icon
Twitter icon
LinkedIn icon
Share on Google+