Palvelut tutuksi -tapahtuma 5.9.2017

Tapahtumassa on esillä monipuolisesti Oulun yliopiston sekä yhteistyökumppaneiden opiskelijoille tarjolla olevia palveluja.

Tervetuloa tutustumaan Oulun yliopiston sekä yhteistyökumppaneiden opiskelijoille tarjolla oleviin palveluihin! Tapahtumassa mukana monipuolisesti eri toimijoita. Tapahtuma järjestetään ti 5.9.2017 klo 9-16 Linnanmaan kampuksella pääväylän varrella keskusaulassa, ks. esittelypisteiden sijoittelu. Löydät oman tutkinto-ohjelmasi orientaatioviikon aikataulusta tarkemman ajankohdan, mihin aikaan tutkinto-ohjelmasi opiskelijat osallistuvat tapahtumaan.

Kaikki uudet ja vanhat opiskelijat ovat tervetulleita tutustumaan palveluihin ja keskustelemaan palveluiden esittelijöiden kanssa.

Lisätietoa: opiskeluntuki@oulu.fi

Tapahtumassa mukana olevat palvelut:

KELA
Tuottavatko opintotuen muutokset päänvaivaa? Kelan pisteellä palveluneuvojat opastavat sinua etuuksiin liittyvissä kysymyksissäsi! HUOM: palveluneuvojat paikalla klo 10-14.
- lisätietoa opintotuesta Kelan verkkosivuilla

Kieli- ja viestintäkoulutus
Kieli- ja viestintäkoulutus toimii osana Oulun yliopiston täydentävien opintojen keskusta (TOPIK). Tehtävänämme on järjestää yliopiston tutkintoihin kuuluva kieli- ja viestintäkoulutus. Lisäksi tarjoamme koulutusta myös jatko-opiskelijoiden, henkilöstön ja työelämän tarpeisiin. Kehitämme kurssejamme jatkuvasti yhteistyössä tiedekuntien ja muiden sidosryhmien kanssa. Työelämälähtöisyys ja kansainvälistymisen tarpeet ovat tärkeässä osassa kurssivalikoimaamme.

Koti- ja ulkomaan harjoittelu
Tietoa kotimaan ja ulkomaan harjoittelusta, harjoittelupaikkojen etsimisestä ja yliopiston harjoittelutuesta
- lisätietoa harjoittelusta

Monikulttuurikeskus Villa Victor, Oulun kaupunki
Monikulttuurikeskus Villa Victor tarjoaa toimintaa niin Oulussa asuville ulkomaalaistaustaisille asukkaille kuin kantaväestölle.

Toiminta:
- ohjaus- ja neuvontapalvelut
- suomen kielen opetus
- oman kielen ja kulttuurin tukeminen
- järjestöyhteistyö
- Maahanmuuttajaneuvoston toiminnan koordinointi
- rasismin vastainen työ
- maahanmuuttajatyön koordinointi ja kouluttaminen

Opintopsykologin ohjauspalvelut
Tule tutustumaan opintopsykologin ohjauspalveluihin. Opintopsykologi antaa ohjausta oppimiseen ja opiskeluun liittyvissä kysymyksissä
- lisätietoa opintopsykologin ohjauspalvelusta

Opiskelu- ja uraohjaus
Opiskelu- ja uraohjaus on opintoihin liittyvää tukea koskien esimerkiksi opintojen suunnittelua, työnhakua tai urasuunnittelua. Tule kysymään lisää palvelusta!
- lisätietoa opiskelu- ja uraohjauksesta

OULU 10
Palvelujen esittelyä ja joukkoliikenteen bussilippujen myyntiä. Tule noutamaan Oulun Joukkoliikenteen uusi Waltti-kortti Oulu10:n pop-up-pisteeltä. Pop-up-pisteellä voit maksaa pankkikortilla (myös Visa Electron) Ei käteismaksua! Mukaan tarvitset opiskelijakorttisi ja henkilöllisyystodistuksen. Joukkoliikenteen vyöhykkeisiin, bussilinjoihin sekä lipun hintoihin voit tutustua etukäteen Oulun Joukkoliikenteen Waltti-sivulla

Oulun kaupungin matkailuneuvonta
Ajankohtaiset tiedot kaupungin tapahtumista, nähtävyyksistä, käyntikohteista ja aktiviteeteista. Pisteestä voi noutaa maksuttomia karttoja, teemoitettuja reittikarttoja ja esitteitä Oulun vapaa-ajan tarjonnasta.
- tietoa Oulun seudun matkailukohteista: VisitOulu.fi

Oulun korkeakoululiikunta
Oulun korkeakoululiikunta tarjoaa liikunta- ja hyvinvointipalveluita Oulun korkeakoulujen (yliopisto, Oamk ja Diak) opiskelijoille ja henkilöstölle. Toiminnassa on mukana lähes 100 erilaista lajia tai palvelua, joiden toimivuudesta vastaavat kaksi suunnittelijaa sekä iso joukko ohjaajia ja yhteistyötahoja.

Oulun yliopiston kirjasto
Kirjaston ständillä kerrotaan kirjaston palveluista ja opiskelutiloista. Tule tapaamaan kirjastolaisia ja hae oma kirjastokortti. Kirjaston esittelyvideo pyörii koko esittelypisteellä päivä, esittelijät ovat paikalla ainakin klo 10-15.
- lisätietoa kirjaston palveluista

OYY - sinun ylioppilaskuntasi! ja ylioppilaslehti
Oulun yliopiston ylioppilaskunta on noin 11 500 opiskelijan yhteinen edunvalvonta- ja palveluorganisaatio. Autamme kaikissa opiskelijan elämään liittyvissä kysymyksissä. Tule pisteellemme tervehtimään asiantuntijoitamme ja luottamushenkilöitämme. Voit myös osallistua kyselyyn ja voittaa lippuja avajaistapahtuma Vulcanaliaan. www.oyy.fi/ help@oyy.fi. Oulun ylioppilaslehti kertoo monipuolisesti opiskelijaelämästä, mielenkiintoisista henkilöistä, Oulun yliopistolla tehtävästä tieteestä ja ajankohtaisia ilmiöistä.  Oulun ylioppilaslehti on vuodesta 1961 asti ilmestynyt journalistinen itsenäinen julkaisu. Vuodesta 2017 lehti on ilmestynyt ainoastaan verkkojulkaisuna. Tule pisteellemme tervehtimään päätoimittajaa ja ilmoittaudu mukaan lehden avustajaksi. www.oulunylioppilaslehti.fi / paatoimittaja@oyy.fi

Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto
Kesäyliopiston tarjonnassa on lukuisia kielikursseja ja mielenkiintoisia sivuaineiksi soveltuvia opintokokonaisuuksia eri yliopistojen tutkintovaatimusten mukaisesti. Tule valitsemaan omasi!
- tutustu kesäyliopiston tarjontaan

Ravintolapalvelut:
- Juvenes Oy, ks. esittelymateriaali
- Uniresta Oy

Tellus Innovation Arena
Tellus Innovation Arena on kaikkien yliopistolaisten ja yhteistyötahojen yhteinen olohuone Linnanmaan kampuksen keskellä. Satunnaiset ja suunnitellut kohtaamiset auttavat rakentamaan verkostoja opiskelu- ja työelämää ajatellen. Kaikki ovat tervetulleita opiskelemaan ja työskentelemään tiloissamme tai vaikka istahtamaan kahvikupposelle nauttimaan inspiroivasta tunnelmasta. Tilojen lisäksi Tellus tarjoaa monenlaista sisältöä ja aktiviteetteja: tapahtumia, työpajoja, yritysprojekteja ja yritysyhteistyötä ja vapaaehtoistyömahdollisuuksia. Lisäksi Telluksessa järjestetään kaikille yliopiston opiskelijoille avoin mentorointiohjelma. Tule rohkeasti ständillemme kuulemaan ja kysymään lisää sekä tapaamaan Tellus-tiimiläisiä!
- lisätietoa Telluksesta

Vaihto-opiskelu 17
Tietoa vaihtomahdollisuuksista ulkomailla.

YTHS opiskelijaterveydenhuolto
Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS tarjoaa yleisterveyden, mielenterveyden ja suunterveyden palveluja yliopisto- ja korkeakouluopiskelijoille. YTHS:n palveluita voivat käyttää kaikki Suomen yliopistoissa perustutkintoa suorittavat opiskelijat.
- tutustu YTHS:n uuden opiskelijan infoon

Yliopistopastorin palvelut
Yliopistopastori palvelee opiskelijoita ja henkilökuntaa. Hän tarjoaa keskusteluapua, kun tarvitset kahdenkeskistä, luottamuksellista kuulijaa ja tukea esimerkiksi ihmissuhdeongelmissa. Pappia sitoo vaitiolovelvollisuuden lisäksi rippisalaisuus. Hänen erityisalaansa ovat elämänkatsomukseen, uskontoihin ja maailmankatsomuksiin liittyvät kysymykset. Yliopistopastori järjestää yliopiston ekumeeniset avajaisjumalanpalvelukset, joulu- ja pääsiäishartaudet sekä promootiojumalanpalvelukset. Yliopistopastori toimii mahdollisessa kriisitilanteessa henkisen huollon apuna.
- lisätietoa yliopistopastorin palveluista

    Viimeksi päivitetty: 6.9.2017