Ajankohtaista opiskelijoille

27.4.2017 Uutinen

Kesäopinnot 2017, osalle kursseista ilmoittautuminen päättyy jo 2.5.

Oulun yliopisto järjestää opetusta myös kesällä 2017. Tutustu kesäopintotarjontaan ja ilmoittaudu. Huomaathan, että osaan kesäyliopiston järjestämistä opinnoista ilmoittautuminen päättyy jo 2.5. (kts kesäyliopiston tarjonta). Lue lisää kesäopinnoista.

26.4.2017 Uutinen

Kelan neuvontaa opiskelijoiden asumistukeen liittyen ke 10.5.2017 klo 10.00 – 14.15 keskusaulassa

Tule Kelan pop-up neuvontapisteelle keskusaulan vihreille naulakoille ke 10.5.2017 klo 10.00 – 14.15 kysymään opiskelijoiden asumistuen muutoksista ja saamaan neuvontaa opiskelijoiden asumistukeen liittyen. Tutustu esitteeseen asumistuen muutoksista. Lue lisää asumistuen muutoksesta Kelan verkkosivuilta.

26.4.2017 Uutinen

Ulkomaan harjoitteluapurahojen käsittelyssä on viivettä

Harjoitteluapurahojen käsittely on ruuhkautunut ja pyydämme opiskelijoilta kärsivällisyyttä. Päätökset kestävät tällä hetkellä tavallista pidempään ja apurahojen maksu näin ollen myös pitkittyy. SoleMove –hakemukset on hyvä tehdä vähintään kahta kuukautta ennen harjoittelun alkua.

24.4.2017 Uutinen

1. vsk:n opiskelija: vastaathan YTHS:n terveyskyselyyn

Ensimmäisen vuoden opiskelijoille lähetetään terveystarkastukseen liittyvä terveyskysely (lähetykset porrastetusti) ja kyselyn henkilökohtainen palaute Self-palvelun kautta. Käythän lisäämässä oma yhteystietosi Self:iin, jotta saat kyselyn ja vastaathan kyselyyn. Lue lisää.

24.4.2017 Uutinen

Ota käyttöön YTHS:n Self-palvelu!

Self on YTHS:n palvelu, joka mahdollistaa ajanvarausten hallinnan verkossa. Aloita Self-palvelun käyttö ja täydennä omat yhteystietosi sekä lisää muistutustapa (tekstiviesti tai sähköposti), jonka haluat palveluun tulleista ilmoituksista. Pääset Self-palveluun tästä. Opiskelijoiden verkkopalvelu Selfissä voit aina tarkistaa ja perua omia vastaanottoaikojasi. Mikäli olet saanut ajanvaraukseen oikeuttavan luvan, voit myös varata ajan ja siirtää jo varaamiasi aikoja palvelun kautta. Self-palvelussa voit saada ​YTHS:n ammattilaisilta turvallisia viestejä käynnissä olevaan hoitoon liittyen. Pystyt vastaamaan näihin viesteihin palvelun kautta. Lue lisää.

10.4.2017 Uutinen

Hae Oulukavereihin lukuvuodeksi 2017-2018 ti 18.4. mennessä

Mikä?
Oulun yliopiston uusi monialainen opiskelijatiimi lukiolaismarkkinointiin: kouluvierailut, messut, somehommat.

Kenelle?
Oulun yliopiston perustutkinto-opiskelijoille, jotka haluavat jakaa opiskelijatarinaansa ja auttaa nuoria löytämään oman alansa. Myös aikaa täytyy olla (min. 5 vierailua / lukukausi).

Mitä saan?
Kaikista tehtävistä maksetaan palkkioita. Lisäksi esiintymis- ja tiimityökokemusta, verkostoidut, saat merkinnän CV:hen.

Miten haen? Lyhyt vapaamuotoinen hakemus, jossa mukana ainakin:
- tutkinto-ohjelma, aloitusvuosi
- kotipaikkakunta
- mahdollinen kokemuksesi lukiolaisten kohtaamisesta
- kiinnostuksesi toimia myös sisällöntuottajana somessa
- motivaatiosi Oulukaveriksi
- puhelinnumero ja sähköposti

Haku on käynnissä ti 18.4.2017 asti. Lisätietoa ja hakemuksen palautus: oulukaverit@oulu.fi

10.4.2017 Uutinen

Opiskelijalahjoittaja: tule tekemään lahjoittajalaatta Tellukseen 26.4.2017 klo 10.00-13.00

Yli 500 opiskelijaa on tukenut Oulun yliopistoa lahjoituksellaan. Kutsumme kaikki opiskelijalahjoittajat tekemään oman lahjoittajalaattansa Tellukseen 26.4. klo 10.00-13.00. Laatoista rakentuu Oulun yliopiston lahjoittajaseinä. Lämpimästi tervetuloa Tellukseen!

10.4.2017 Uutinen

Oulun yliopiston kesäopinnot 2017

Oulun yliopisto järjestää opetusta myös kesällä 2017. Tutustu kesäopintotarjontaan ja ilmoittaudu. Lue lisää.

10.4.2017 Uutinen

Sivuainekokonaisuudet 2017-2018 Kauppakorkeakoulun ulkopuolisille opiskelijoille

Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu järjestää lv. 2017-2018 sivuaineopetusta kuudessa eri opintokokonaisuudessa, jotka on tarkoitettu kauppakorkeakoulun ulkopuolisille opiskelijoille. Lue lisätietoja ja tarkemmat opintojaksokuvaukset kustakin kokonaisuudesta: http://www.oulu.fi/kauppakorkeakoulu/sivuaineopiskelijat

10.4.2017 Uutinen

Opintotuki: tarkista vuoden 2016 tulosi ja vuositulorajasi

Tarkista vuoden 2016 tulosi ja vuositulorajasi. Voit tarkistaa vuositulorajasi verkossa: www.kela.fi/asiointi. Jos vuositulosi ylittävät vuositulorajasi, voit palauttaa opintotukea vapaaehtoisesti 31.5.2017 mennessä. Jos et palauta tukea ajoissa, liikaa maksettu tuki peritään takaisin 15 %:lla korotettuna etkä saa tukikuukausia enää uudelleen käyttöösi. Lisätietoja Kelan sivuilta.

10.4.2017 Uutinen

Harjoittelutukea vielä haettavissa v 2017 suoritettaviin harjoitteluihin

Harjoittelutukia on vielä haettavana vuonna 2017 suoritettaviin harjoitteluihin. Ota yhteys tutkinto-ohjelmasi harjoitteluvastaavaan. Lisätietoja: Harjoittelu antaa osaamista -sivut.

10.4.2017 Uutinen

Creativity & Learning workshop tänään ma 10.4. TellusStage klo 14.15-16.00

Luovuudesta on tulossa yksi tärkeimmistä taidoista työmarkkinoilla, mutta suurin osa ihmisistä kokee edelleen, että osa heidän luovasta potentiaalista jää käyttämättä. Miten voit siis kehittää luovuuttasi? Tässä työpajassa opit hyödyntämään viittä eri teknikkaa, jotka synnyttävät luovaa ajattelua. Lisäksi opit kehittämään opiskelutaitojasi luovuuden avulla. Tilaisuus on englanninkielinen ja sen vetää opintopsykologiharjoittelija Ilona Parviainen.

10.4.2017 Uutinen

Hae kevään Uranostajiin 10.4.2017 mennessä tai ennakoi syksyä!

Loppukevään Uranostajat-ryhmään on haku käynnissä juuri NYT. Mikäli olet kiinnostunut aktiivisesta ryhmäprosessista, uusista näkökulmista työnhakuun ja haluat kehittävää palautetta työnhakuasiakirjoistasi, hae ryhmään www.uranoste.fi 10.4.2017 mennessä. Myös syksyn ryhmiä täytetään jo nyt, joten ennakoi syksyn tilannettasi ja hae mukaan työnhakua buustaavaan vertaisryhmään.

10.4.2017 Uutinen

Vastaa Kandipalaute-kyselyyn ja tutustu vuoden 2016 tuloksiin

Oletko valmistunut kandidaatiksi vuonna 2017? Oulun yliopisto lähettää Kandipalaute-kyselyn kaikille kandidaatin tutkinnon suorittaneille opiskelijoilleen. Vastaa kyselyyn ja vaikuta. Kandipalaute-kyselyn tulokset vuodelta 2016 on julkaistu Notiossa.

7.4.2017 Uutinen

Uranosteen huhtikuun koulutuksissa puhutaan mm. piilotyöpaikoista, työnhausta netissä, haastatteluun valmistautumisesta ja CV:stä

Huhtikuussa uutena koulutuksena tarjolla on palautuminen ja ajankäyttö työnhaussa, jossa tarkastellaan vuorokausirytmin tietoista hyödyntämistä, joka mahdollistaa riittävän palautumisen ja tehokkaan, työnhaun. Koulutuksessa pohditaan, tunnistatko itsellesi sopivan työnhaun, vapaa-ajan ja levon rytmityksen. Huhtikuussa järjestetään kaksi teemapäivää, ensimmäisen aiheena on piilotyöpaikat haltuun ja toisen nykyaikainen työnhaku netissä. Koko päivän koulutukset tarjoavat kattavan tietopaketin aiheesta. Lisäksi huhtikuussa tarjolla on koulutukset LinkedIn vasta-alkajille, markkinoi osaamistasi haastattelussa, CV-hiomo ja työoikeus ja kilpailukykysopimus. Webinaareissa aiheina on video-CV ja -haastattelu sekä henkilöbrändäys somessa. Webinaareja pääsee seuraamaan kotikoneelta, ilman mitään erityisohjelmistoja. Tarkemmat koulutuskuvaukset ja ilmoittautuminen Uranosteen nettisivuilla: www.uranoste.fi

7.4.2017 Uutinen

Voita 3000 euroa – kerro näkemyksesi hyvästä tavasta työllistää ihmisiä!

Osallistu 17.4. mennessä Työ Elämään –kilpailuun, jossa haetaan Suomen parasta työllistämisratkaisua. Ratkaisu voi olla niin toimintamalli, sovellus, hankkeessa syntynyt käytäntö kuin yhteistyöverkostokin. Osallistujille luvassa sparrausta ammattilaisilta, uusia kontakteja ja mukava referenssi työllistymistä ajatellen. Lisätietoa kilpailusta https://kampanja.opteam.fi/kuntoutussaatio-tyo-elamaan-kipailu?hs_preview=JclIOtJL-4707837548 sekä Tellus Innovation Arenan palvelupisteestä.

6.4.2017 Uutinen

Creativity & Learning workshop, ma 10.4. TellusStage klo 14.15-16.00

Luovuudesta on tulossa yksi tärkeimmistä taidoista työmarkkinoilla, mutta suurin osa ihmisistä kokee edelleen, että osa heidän luovasta potentiaalista jää käyttämättä. Miten voit siis kehittää luovuuttasi? Tässä työpajassa opit hyödyntämään viittä eri teknikkaa, jotka synnyttävät luovaa ajattelua. Lisäksi opit kehittämään opiskelutaitojasi luovuuden avulla. Tilaisuus on englanninkielinen ja sen vetää opintopsykologiharjoittelija Ilona Parviainen.

29.3.2017 Uutinen

Täydennyshaku Oulukavereihin käynnissä

Oulukaverit on Oulun yliopiston uusi monialainen opiskelijatiimi kouluvierailuihin, tapahtumiin ja sisällöntuotantoon somessa. Tiimi on opiskelijavetoinen, ja sitä kouluttaa ja tukee yliopiston markkinointitiimi. Kaikista tehtävistä maksetaan palkkioita. Oulukavereista saa lisätienestin lisäksi esiintymis- ja tiimityökokemusta, merkinnän CV:hen sekä tietysti uusia kavereita, eli verkostoidut useiden eri alojen ihmisten kanssa.

Täydennämme nyt tiimiä ensi lukuvuotta varten.

Jos haluat tietää Oulukavereista lisää, tule juttelemaan nykyisten tiimiläisten kanssa torstaina 6.4. klo 11-13

  • Linnanmaan kampus: vihreä naulakko
  • Kontinkankaan kampus: päärakennus, ravintola-aula

Haku tiimiin on käynnissä tiistaihin 18.4. asti.

Lue lisää täältä.

24.3.2017 Uutinen

Lue ja jaa opiskelijatarinoita

Kevään yhteishaku on käynnissä. Hakukohteista on tehty opiskelijatarinoita avaamaan opiskelualoja ja opiskelijaelämää Oulussa.

Tarinat löytyvät kootusti: http://www.oulu.fi/yliopisto/opiskelijatarinat. Voit auttaa nostamaan omaa alaasi esille jakamalla tarinoita omissa verkostoissasi.

16.3.2017 Uutinen

TE-keskuksen erotu eduksesi työnhaussa -luento ke 22.3. klo 12.30 - 15.30

TE-toimisto tarjoaa Erotu eduksesi työnhaussa –luennon, joilla käsitellään työhakemuksen ja CV:n kirjoittamista sekä työhaastatteluun valmistautumista. Luento on maksuton ja kaikille avoimia. Lisätietoa. Ennakkoilmoittautuminen: apua.tyonhakuun@te-toimisto.fi 21.3. mennessä.

16.3.2017 Uutinen

Telluksen vapaaehtoisohjelman toinen hakukierros aukeaa pian

Viime syksynä menestyksekkäästi pilotoitu Telluksen vapaaehtoisohjelma jatkuu jälleen keväällä. Seuraile facebookiamme (www.facebook.com/tellusarena) sekä nettisivujamme (www.oulu.fi/tellusarena) hakuajan aukeamiseksi ja hae mukaan! Jos haluat henkilökohtaisen muistutuksen hakuajan aukeamisesta sähköpostiisi, ota yhteyttä Sergei.Kopytin@oulu.fi tai Udgum.Khadka@oulu.fi. Osoitteesta www.oulu.fi/tellusarena/tellusvolunteers löydät videoita, kuvia sekä lisää infoa siitä, millaisissa menoissa vapaaehtoisemme ovat olleet mukana!

16.3.2017 Uutinen

Creativity & Learning workshop, ma 10.4. TellusStage 14:15-16:00

Luovuudesta on tulossa yksi tärkeimmistä taidoista työmarkkinoilla, mutta suurin osa ihmisistä kokee edelleen, että osa heidän luovasta potentiaalista jää käyttämättä. Miten voit siis kehittää luovuuttasi? Tässä työpajassa opit hyödyntämään viittä eri teknikkaa, jotka synnyttävät luovaa ajattelua. Lisäksi opit kehittämään opiskelutaitojasi luovuuden avulla. Tilaisuus on englanninkielinen ja sen vetää opintopsykologiharjoittelija Ilona Parviainen.

15.3.2017 Uutinen

International Avenue järjestää 3.4. Telluksessa: Oulun yliopiston kulttuurien päiväfestivaali ja palveluesittely

Festari 3.4. alkaa kello 12 avauspuheenvuoroilla Oulun yliopistosta ja Yokohama National Universitystä, jonka Euroopan sivutoimipiste sijaitsee International Avenuella. Ohjelmassa on mm yli 20 maan kulttuurin ja vaihtomahdollisuuksien esittely, Saksan suurlähetystön opiskelu- ja tutkimusrahoitus-info, elokuvafestivaali, musiikkia ja paljon muuta. International Avenue antaa tietoa, ohjeita ja apua liittyen niin opiskelijavaihtoon, strategisten partneriuksien neuvotteluihin, kansainväliseen tutkimusrahoitukseen kuin kulttuurien kohtaamiseen ja yritysyhteistyöhön ja on kulttuurien ja kansainvälisen yhteistyön kohtaamispaikka. Kehitystyö jatkuu edelleenkin opiskelijoiden ja henkilökunnan palautteen ohjaamana. Lisätietoa ja ohjelma.

15.3.2017 Uutinen

Uranosteella uusia työnhaku- ja uravalmennuskoulutuksia maaliskuussa

Uranoste tarjoaa opiskelijoille koulutuksia työnhakuun sekä uravalmennusta. Maaliskuussa on tarjolla uusia koulutuksia, esim. Piilotyöpaikat haltuun -teemapäivä, Millainen yrittäjä minä olisin-koulutus ja Käyntikortista Mini-CV -työpaja. Tutustu tarkemmin maaliskuun koulutustarjontaan.