Uudet opiskelijat | Opiskelupaikan vastaanottaminen ja yliopistoon ilmoittautuminen

Kaikkien valinnoissa hyväksyttyjen uusien opiskelijoiden tulee vastaanottaa opiskelupaikka ja ilmoittautua yliopistoon.

Opiskelupaikan vastaanotto, rekisteröinti ja ilmoittautuminen läsnäolevaksi opiskelijaksi

Kaikkien kevään 2017 valinnoissa hyväksytyksi tulleiden ja Oulun yliopistosta paikan vastaanottaneiden uusien opiskelijoiden tulee ilmoittautua yliopistoon joko sähköisen OILI -palvelun avulla tai asioimalla Oulun yliopiston opiskelijakeskuksessa. Mikäli olet saanut opiskelupaikan jo viime vuonna 2016, mutta aloitat opintosi vasta nyt, voit katsoa sinua koskevat ilmoittautumisohjeet tästä.

Uuden opiskelijan opiskelupaikan vastaanotto tapahtuu Oma Opintopolku -palvelussa ja yliopistoon ilmoittautuminen tulee mahdolliseksi paikan vastaanottamisen jälkeen. 

1.7.2017 tai sitä aikaisemmin hyväksymisilmoituksen saaneiden tulee ottaa opiskelupaikka vastaan 14.7.2017 (klo 15.00) mennessä.

Myöhemmin hyväksytyksi tulleiden paikan vastaanoton määräaika on 14 vuorokautta hyväksymisilmoituksen päivämäärästä. Mikäli paikan vastaanottoa ei tehdä määräaikaan mennessä, opiskelija menettää opiskelupaikkansa.

Uuden opiskelijan sähköinen ilmoittautuminen tehdään OILI-palvelussa, jonne ohjaudut Oma Opintopolku –palvelusta paikan vastaanottamisen jälkeen. Uusien opiskelijoiden tulee ilmoittautua yliopistoon joko läsnä- tai poissaolevaksi viimeistään 28.8.2017 klo 15:00 mennessä. Kun opiskelija ilmoittautuu Oulun yliopiston opiskelijaksi, tulee hänen samalla maksaa ylioppilaskunnan jäsenmaksu. Huomaathan, että OILI-palvelussa voi ilmoittautua ainoastaan läsnäolevaksi sekä syys- että kevätlukukaudelle. Mikäli sähköinen ilmoittautuminen ei ole mahdollista tai opiskelijan tulee ilmoittautua poissaolevaksi, pitää ilmoittautuminen hoitaa Oulun yliopiston koulutuksen lähipalveluissa.

Huomaathan, että sinun tulee sekä ottaa opiskelupaikka vastaan (Oma Opintopolku -palvelussa) että ilmoittautua yliopistoon (OILIssa tai opiskelijakeskuksessa). Mikäli et ole ilmoittautunut opiskelijaksi 28.8.2017 mennessä, ota viipymättä yhteyttä Oulun yliopiston koulutuksen lähipalvelupisteeseen.

Mikäli hoidat ilmoittautumisen koulutuksen lähipalveluissa, voit jo etukäteen täyttää ja tulostaa ilmoittautumislomakkeen lomake-sivulta. Lomakkeita saa myös koulutuksen lähipalvelupisteistä.

Oulun yliopiston koulutuksen lähipalveluiden yhteystiedot löytyvät täältä:
sähköposti: opintoasiat(at)oulu.fi
Tarkista opintoasioiden aukioloajat koulutuksen lähipalveluiden sivuilta.

Ilmoittautuminen poissaolevaksi

Yliopistolain / ammattikorkeakoululain mukaan ensimmäisen vuoden opiskelija voi ilmoittautua poissaolevaksi lukuvuodelle ainoastaan seuraavista syistä:

  1. suorittaa asevelvollisuuslain (1438/2007), siviilipalveluslain (1446/2007) tai naisten vapaaehtoisesta asepalveluksesta annetun lain (194/1995) mukaista palvelua;
  2. on äitiys-, isyys- tai vanhempainvapaalla; tai
  3. on oman sairautensa tai vammansa vuoksi kykenemätön aloittamaan opintojaan.

OILI-palvelua käyttäen ei voi ilmoittautua poissaolevaksi Oulun yliopistoon, vaan sinun tulee ilmoittautua poissaolevaksi koulutukseksen lähipalveluissa.

Lue lisää poissaoloilmoittautumisesta.

Maksut

Läsnäolevaksi ilmoittautuvan tulee maksaa Ylioppilaskunnan jäsenmaksu 109 euroa / lukuvuosi, joka sisältää 54 euron suuruisen terveydenhoitomaksun. Jäsenmaksu on 54,50 euroa lukukautta kohden.

Jos opiskelija opiskelee useammassa yliopistossa läsnäolevana, hänen tulee suorittaa ylioppilaskunnan jäsenmaksu kaikkiin ylioppilaskuntiin kokonaisuudessaan. Toiseen kertaan maksetun terveydenhoitomaksuosuuden voi anoa takaisin siitä ylioppilaskunnasta, mihin se on maksettu viimeisenä.  Jäsenmaksun huojennusta tulee syyslukukauden osalta hakea 30.9.2017 mennessä ja kevätlukukauden osalta 31.1.2018 mennessä. Jatko-opiskelijan maksuun tämä ei vaikuta.

Käyttäjätunnus

Opintojesi alkaessa saat oman käyttäjätunnuksen ja salasanan sekä tietohallinnon ylläpitämien opiskelijakoneiden käyttöluvan. Käyttäjätunnus on voimassa niin kauan, kun olet ilmoittautunut läsnäolevaksi opiskelijaksi Oulun yliopistoon.

Saat myös yliopistolta sähköpostiosoitteen, johon lähetetään opiskeluaikanasi tärkeitä opintojasi koskevia tietoja.

Lue lisää tietohallinnon opintojen alkaessa-sivulta.

Opiskelijanumero ja opiskelijakortti

Aktivoituasi yliopiston käyttäjätunnuksesi tietohallinnon ohjeistuksen mukaisesti pääset kirjautumaan WebOodiin. Voit katsoa opiskelijanumerosi valitsemalla WebOodin yläpalkin käyttäjäosiossa ’Henkilötiedot’.

Opiskelijakorttiin liittyvät tilaus- ym. ohjeet löytyvät Oulun yliopiston ylioppilaskunnan sivulta.

Materiaalit

Opiskelija saa opintojen alkaessa Oulun yliopiston ylioppilaskunnan kalenterin.  Ylioppilaskunnan kalenterit ovat jaossa Linnanmaalla sekä opiskelijakeskuksen odotusaulassa ilman vuoronumeroa että ylioppilaskunnan palvelupisteessä. Lääketieteellisen tiedekunnan opiskelijat voivat hakea materiaalin myös tiedekuntansa kansliasta, Aapistie 5 A.

Ylioppilaskunnalla on palvelupiste Linnanmaalla sekä Kontinkankaan kampuksella (Aapistie 5).

Viimeksi päivitetty: 15.9.2017