Hakulomake

Ahtisaari-päivien yleisötilaisuus Oulun yliopistossa marraskuussa

Uuden vuosittaisen rauhanvälitystapahtuman, Ahtisaari-päivien, kutsuvierastilaisuus järjestetään Oulun yliopistossa marraskuussa Martin nimipäivän tienoilla. Martin päivä on 10.11. Tavoitteena on, että mahdollisimman moni suomalainen voisi osallistua tilaisuuteen, joten tilaisuudesta luodaan videokooste, joka tulee ladattavaksi tapahtuman jälkeen (tarkka osoite ilmoitetaan myöhemmin).

Ahtisaari-päivien tarkoituksena on lisätä rauhanvälitystyön tunnettuutta korostamalla koulutuksen, tiedon ja viestinnän merkitystä. Päivät koostuvat kolmesta osasta, joita ovat kansainvälisten asiantuntijoiden kokoontuminen, yleisötapahtuma ja kouluissa järjestettävät tilaisuudet.

Päivien ensimmäinen osuus on 19. huhtikuuta järjestettävä Crisis Management Initiative -järjestön 10-vuotisjuhlaseminaari. Korkean tason kansainväliseen rauhanvälitystyön vaikuttajaseminaariin osallistuu muun muassa YK:n entinen pääsihteeri Kofi Annan. Ahtisaari-päivää vietetään myös kouluissa esimerkiksi sovinnon päivänä.

Päivien järjestelyistä vastaa ulkoministeriö. Ajatuksen taustalla on Suomen maabrändivaltuuskunta, joka hahmotteli ratkaisukeskeisyyden ja toimivuuden keskeisiksi suomalaisvahvuuksiksi ja antoi ulkoministeriölle tehtävän järjestää vuosittainen rauhanvälitystapahtuma.

Viimeksi päivitetty: 5.10.2011
Facebook icon