Hakulomake

Koneen Säätiö jakoi apurahoja tieteelle ja taiteelle

Koneen Säätiö on jakanut lähes 9 miljoonaa euroa apurahoja ja avustuksia tieteen, taiteen ja kulttuurin tukemiseksi. Yli 3 200 hakijasta apurahan sai yhteensä 352 henkilöä, yhteisöä tai ryhmää.

Humanistiseen, yhteiskuntatieteelliseen, ympäristöntutkimukseen sekä taiteelliseen tutkimukseen Koneen Säätiö myönsi 5,3 miljoonaa euroa tutkijastipendeinä ja hankerahoituksena. Samojen alojen tietokirjoja tuettiin 1,1 miljoonalla eurolla. Toista kertaa oli haettavana apurahoja taiteen ja kulttuurin hankkeille, jotka saivat tukea 1,3 miljoonaa euroa. Lisäksi myönnettiin 1,3 miljoonaa euroa väestönmuutosta tutkiville hankkeille.

Oulun yliopistosta apurahoja saivat:

Tutkijastipendit

Sirpa Aalto Filosofian tohtori post doc 12 kk 27.600
Jómsvíkinga saagan genre ja historiankirjoitus

Atef Hamada PhD post doc 12 kk 27.600
Enhanced Mechanical Properties and Fatigue Strength in Environment-Friendly Advanced
High Mn TWIP Steel by Controlling Deformation Mechanisms

Marianne Junila FT, dosentti post doc 2. vuosi 12 kk 27.600
Vaiettu häpeä? Saksalaisten sotilaiden lapset ja kansakunnan historia

Pessi Parviainen Master of Fine Arts 2. vuosi 12 kk 25.200
Elävä muusikko: muutakin kuin ääntä! Äänin esiintyjä ekologisessa kompositiossa.

Maaret Salminen Valosuunnittelija TeM 3. vuosi 12 kk 25.200
Avaruus ja punainen maailma – Havaintoja, kokemuksia ja kertomuksia teatteriesityksen visuaalisuudesta 4-6-vuotiaan lapsen silmin. (taiteellinen tohtorintutkinto)

Teemu Suorsa Kasvatustieteen lisensiaatti 4. vuosi 12 kk 25.200
Kasvatuspsykologinen tutkimus- ja ammattikäytänne. Subjektitieteellinen näkökulma