Hakulomake

Ilya Usoskin avaruusfysiikan määräaikaiseksi professoriksi

Filosofian tohtori, dosentti Ilya Usoskin on nimitetty fysiikan professoriksi Oulun yliopistoon ajalle 1.1.2012–31.12.2016. Professuurin alan täsmennys on avaruusfysiikka.

Ilya Usoskin on valmistunut filosofian maisteriksi 1988 silloisesta Leningradin korkeakoulusta, nykyisestä Valtion teknillisestä yliopistosta Pietarissa. Hänellä on filosofian tohtorin tutkinto sekä A.F. Ioffen fysikaalis-teknillisestä instituutista Pietarissa (1995) että Oulun yliopistosta (2000). Usoskin on avaruusfysiikan dosentti Oulun yliopistossa vuodesta 2002.

Usoskin on toiminut vuodesta 2000 alkaen Sodankylän geofysiikan observatorion Oulun yksikön alaisen kosmisen säteilyn mittausaseman johtajana. Sitä ennen hän on toiminut tutkimustehtävissä muun muassa Italian kansallisessa ydinfysiikan instituutissa Milanossa ja A.F. Ioffen fysikaalis-teknillisessä instituutissa Pietarissa.

Ilya Usoskin tutkii kosmista säteilyä, auringon ja heliosfäärin fysiikkaa sekä auringon vaikutusta maapallolle ja ilmakehään.

Viimeksi päivitetty: 9.1.2012
Facebook icon