Hakulomake

Turvaopastin kolmen parhaan joukkoon

Vanhusten turvaopastin -konsepti on valittu Eurooppalaisen Design For All -kilpailun Living Lab -kategorian kolmen parhaan kilpailutyön joukkoon palkintogaalafinaaliin. Finaali pidetään Barcelonassa 19.4.2012. Oulun yliopisto on vahvasti mukana konseptin kehittämisessä.

Turvaopastin on lievistä muistihäiriöstä kärsiville vanhuksille suunnattu opastus- ja turvajärjestelmä. Järjestelmä tukee vanhusten itsenäistä selviytymistä kotona ja kodin lähiympäristössä, esimerkiksi kauppa-asioinnissa. Järjestelmä helpottaa yhteydenpitoa vanhuksen, lähiomaisten ja tarvittaessa kuljetus- ja turvapalvelun välillä. Teknisesti järjestelmä on uudenlainen älypuhelinsovelluksen, älykotivarustuksen ja internet/mobiiliverkkopalvelun yhdistelmä.

Turvaopastin-konseptia on kehitetty Oulun yliopiston tietojenkäsittelytieteiden, arkkitehtuurin, lääketieteen tekniikan, VTT:n ja ODL:n yhteistyönä Suomen Akatemian rahoittamassa Vanhusten älykäs elinympäristö -tutkimusprojektissa (Motive/VESC). Konseptia on jatkokehitetty TEKESin TULI-ohjelman ja Rakennettu ympäristö -ohjelman Ryhti-projektissa.

Design for All (DfA) on tuotteiden ja palveluiden esteettömyyteen ja saavutettavuuteen pyrkivä konsepti, jonka innovaatiot eri tieteenaloilla edistävät helppokäyttöisyyttä.

Viimeksi päivitetty: 4.4.2012
Facebook icon