21.3.2019 Uutinen

Jutta Ahlbeck nimitetty tieteiden historian dosentiksi

Åbo Akademin tutkija Jutta Ahlbeckille on myönnetty tieteiden historian dosentuuri tieteiden ja aatteiden historian oppiaineessa.

13.2.2019 Uutinen

Koneen säätiöltä rahoitus tutkimukselle yhteisöstä ulossulkemisen mekanismeista antiikin Kreikassa

Koneen säätiö on myöntänyt kolmivuotisen rahoituksen tieteiden ja aatteiden historian tutkijalle, FT Suvi Kuokkaselle väitöskirjan jälkeiseen tutkimukseen Yhteisöstä ulossulkemisen mekanismit,

18.9.2018 Uutinen

Tenttikäytännöt

Humanistisen tiedekunnan tenttikäytännöt uudistuvat. Käytössä on kolme tenttimisvaihtoehtoa: 1) luentotentit, 2) yleiset tenttipäivät, ja 3) sähköiset examinarium-tentit. Opiskelijoita kannustetaan siirtymään jatkossa aiempaa enemmän sähköiseen tenttiin. Examinarium-tentissä voit valita joustavasti sinulle sopivan tenttimisajankohdan. Tieteiden ja aatteiden historiassa kirjatentit suoritetaan pääasiallisesti examinariumissa. Kuitenkin joidenkin opintojaksojen kohdalla on mahdollista suorittaa tentti alla olevassa listassa mainittuina yleisinä tenttipäivinä. Luentokurssit tentitään edelleen pääsääntöisesti luentosarjan viimeisellä kerralla järjestettävällä tentillä.

5.9.2018 Uutinen

Jouni-Matti Kuukkanen appointed professor of philosophy

Jouni-Matti Kuukkanen has been appointed Professor of Philosophy at the History of Sciences and Ideas -unit with effect from 1 August 2018. Kuukkanen received his PhD in Philosophy from the University of Edinburgh in 2006 and has worked in the universities of Durham, Leiden and Hull. Kuukkanen is a founder and co-director of The Centre for Philosophical Studies of History, and published on the philosophy of science and on the philosophy of history. He has been awarded Fulbright and EURIAS fellowships. His book Postnarrativist Philosophy of Historiography (Palgrave, 2015) was chosen as the best monograph in philosophy of historiography in 2016 by International Commission for the History and Theory of Historiography.

30.8.2018 Uutinen

Samu Sarviahon väitöskirja saanut palkinnon

Tieteiden ja aatteiden historian post doc -tutkijana toimivan Samu Sarviahon väitöskirja "Ikuinen rauha.

14.8.2018 Uutinen

Academy of Finland funding for Science Studies

The Academy of Finland has granted a three-year funding (2019-21) for the research project Lives over Time: Birth Cohort Studies as a 20th-Century Form of Knowledge-Production.

18.5.2018 Uutinen

A new book on the history of disability in the Industrial Revolution

Daniel Blackie from the Oulu University's History of Science and Ideas unit and David M.

15.1.2018 Uutinen

Aate- ja oppihistorian opiskelusta (video)

Kun koulu loppuu -nettilehdessä julkaistu video aate- ja oppihistorian opiskelusta.

12.10.2017 Uutinen

Promo video of the history of science and ideas has been released

Kuume Productions has filmed a promo video of the history of science and ideas. There, students and one staff member explain why they think this discipline "rocks"! The video is about 3 minutes long and you can watch it here.

6.9.2017 Uutinen

Heini Hakosalo palannut akatemiatutkijan tehtävästä

Viisi vuotta akatemiatutkijana toiminut Heini Hakosalo on palannut aate- ja oppihistorian yliopistolehtorin tehtävään syyskuun alusta 2017. Akatemian rahoittamassa hankkeessaan Heini on tutkinut tuberkuloosin historiaa 1900-luvun Suomessa. Hankkeen tuloksia Heini on paraikaa kirjoittamassa julkaisuiksi. Hän pitää syyslukukaudella 2017 luentokurssin lääketieteen historiasta ja toimii graduseminaarin toisena vetäjänä.

3.5.2017 Uutinen

”Edvard Westermarck – totuuden etsijä” -kirja ilmestynyt

Oulun yliopiston aate- ja oppihistorian tutkijan Niina Timosaaren uutuuskirja ”Edvard Westermarck – totuuden etsijä” (Gaud

6.2.2017 Uutinen

Prof. Janne Kivivuori on nimitetty sosiologian ja kriminologian historian dosentiksi

Helsingin yliopiston kriminologian professori Janne Kivivuori on nimitetty sosiologian ja kriminologian historian dosentiksi Oulun yliopiston aate- ja oppihistorian oppiaineeseen.

21.1.2016 Uutinen

Ari Helon kirja Thomas Jeffersonista saanut palkinnon

Ari Helon Thomas Jefferson's Ethics and the Politics of Human Progress (Cambridge University Press) on saanut Choice-lehden Outstanding Academic Title for 2015 -palkinnon sarjassa "politic

4.1.2016 Uutinen

Kaisa Vehkalahti nimitetty dosentiksi

FT Kaisa Vehkalahti on nimitetty aate- ja oppihistorian dosentuuriin 1.12. 2015. Dosentuurin alaksi on määritelty sosiaali- ja kulttuurihistoria.

12.11.2015 Uutinen

Prof. Pietikäinen and his Nordic collaborators received funding for NOS-HS workshops

The Joint Committee for Nordic Research Councils for the Humanities and the Social Sciences (NOS-HS) funds workshops of a Nordic research network that will explore the theme MENTAL ILLNESS AND SOCI

2.11.2015 Uutinen

Our new post doc scholar Daniel Blackie

Dr Daniel Blackie has been appointed as post doctoral scholar at the History of Science and Ideas and at the Age of Adjustments research community.

30.7.2015 Uutinen

Prof. Pietikäinen on research leave 2015-16

Prof. Pietikäinen will be on a research leave during the academic year 2015-16 (1 August 2015 - 31 July 2016).

23.4.2015 Uutinen

Madness: A History - a new book by Prof. Pietikäinen

Petteri Pietikäinen's new book Madness: A History

8.4.2015 Uutinen

THE 24th BIENNIAL NAAS CONFERENCE ON AMERICAN STUDIES IN MAY

"American Values: Public Virtues, Private Vices?"

19.1.2015 Uutinen

Tero Anttilan väitöstilaisuus 14.2.2015

Tero Anttila väittelee aate- ja oppihistoriassa väitöskirjalla ”The Power of Antiquity.

11.11.2014 Uutinen

Opening seminar of the Westermarck project on 27 November 2014

Welcome to the kick-off seminar of the research project "Edward Westermarck and his intellectual network in Finland and Europe, ca.