Arkeologian ja kulttuuriantropologian avoin seminaari

Friday, January 18, 2019

Perjantaina 18.1. yliopistonlehtori Janne Ikäheimo esittelee tutkimustaan otsikolla "Pissaa ja paskaa? – vaikea perintö, Terveet Kädet". Esitelmä käsittelee populaarimusiikin kasvavaa merkitystä perintönä, erityisesti vuonna 1980 perustetun ja vuonna 2015 hajonneen torniolaisen hardcoreyhtyeen Terveet Kädet kautta. Esitelmä fokusoituu 2010-luvulle ajoittuvaan prosessiin, jonka myötä yhtye ja erityisesti sen laulaja-keulakuva ”Läjä” Äijälä on perinnöllistetty mm. patsaalla ja museonäyttelyllä. Prosessi on ollut haasteellinen, sillä sanoitustensa ja julkaisujensa visuaalisen ulosannin kautta Terveet Kädet asemoituu nk. vaikean perinnön kategoriaan. Siksi se on erinomainen esimerkkitapaus virallisen kulttuuriperintödiskurssin ja tee se itse -lähtöisten perinnöllistämispyrkimysten kohtaamisista ja seurauksista populaarimusiikin saralla.

Add to calendar

Event location

Oulun yliopisto, sali SÄ124, klo 12-13.

Back to events

Last updated: 14.1.2019