Useita palkintoja arkkitehtiopiskelijoille Vuosaaren keskustan suunnittelukilpailussa

Oululaiset arkkitehtiopiskelijat nappasivat useita palkintoja Helsingin kaupungin järjestämässä kilpailussa, jossa etsittiin ehdotuksia tulevaisuuden Vuosaaren keskustaksi. Kilpailu oli suunnattu Aalto-yliopiston, Oulun yliopiston ja Tampereen teknillisen yliopiston arkkitehtiopiskelijoille, ja tulevaisuuden Vuosaareksi saapui kaikkiaan 38 ehdotusta.

Tuomaristo palkitsi Oulun yliopiston arkkitehtuurin yksikön opiskelijoiden Laura Karjalaisen, Elina Piiraisen ja Roosa Romsin ehdotuksen "Presso" 2. palkinnolla ( 3 000 €). Lisäksi palkintolautakunta päätti palkita kunniapalkinnoin Hannu Lahtisen, Ilmari Teperin ja Valtteri Johanssonin ehdotuksen "Kommervenkki", sekä Julia Falckin, Elsa Kaajan ja Ella Pitkäkosken ehdotuksen "Soihdut". Oululaiset kolmannen vuosikurssin opiskelijat laativat kilpailuehdotuksensa syksyllä 2017 Asemakaavasuunnittelun opintojakson harjoitustöinä. 

 

”Kilpailutöiden korkea taso yllätti meidät”, kertoo kilpailun järjestäjä arkkitehti Petri Leppälä. ”Töissä oli selvästi paneuduttu huolellisesti ja innostuneesti Vuosaaren alueeseen. Kaupunkitilan toiminnallisuutta oli kuvailtu laajasti ja kiinnostavasti.” Kilpailuehdotuksia hyödynnetään Vuosaaren alueen suunnittelutyössä. Kaikki ehdolla olevat työt ovat olleet suuren mielenkiinnon kohteena Vuotalossa, jossa ne ovat olleet esillä kaupunginosan asukkaille. Kilpailuehdotuksiin voi tutustua täällä:Tulevaisuuden vuosaari rakentuu arkkitehtiopiskelijoiden visioista

 

 

 

Last updated: 5.4.2018