Arkeologian opetuskaivaus 2020

Arkeologian opetuskaivaus (687366A Arkeologinen tiedonhankinta ja -käsittely II) järjestetään Sievin Kiurunkankaalla 17.8.–28.8. Kaivausta edeltävät luennot pidetään 10.8. ja 13.8. (salitiedot ilmoitetaan myöhemmin) sekä opintojaksoon kuuluvat kaivausten jälkityöt 7.9.–18.9. Arkeologian laboratoriossa Oulun yliopistolla.

Tutkimuskohde

Syksyllä 2018 metallinilmaisinharrastajat löysivät Kiurunkankaalta rautakautista esineistöä, muun muassa osan pronssisesta linturiipuksesta sekä kirveen teriä. Kesällä 2019 tehtyjen alustavien kaivaustutkimusten löydöt ajoittuvat kivikaudesta rautakauteen. Kaivauslöydöt käsittivät pääasiassa palanutta luuta, kvartsi-iskoksia ja -esineitä sekä rauta- ja pronssiesineiden kappaleita. Lisäksi kaivettiin esiin kaksi tulisijaa ja merkkejä raudanvalmistuksesta. Elokuussa 2020 kaivaustutkimuksia jatketaan samassa kohteessa Kiurunkankaalla.

Ilmoittautuminen ja lisätietoa

Ilmoittaudu suoraan ohjaajalle 19.6.2020 mennessä sähköpostilla: mirette.modarress(at)student.oulu.fi
Ohjaajalle ilmoittautuneet opiskelijat saavat tarkempaa tietoa kaivausten käytännönjärjestelyistä ja aikatauluista kesän kuluessa sähköpostitse.
Huom! Koronaepidemia voi aiheuttaa kurssin peruuntumisen, seuraa tiedotusta.

Viimeksi päivitetty: 7.5.2020