Arkeologian ja kulttuuriantropologian avoin seminaari

Maanantai, tammikuu 21, 2019

Tutkija Anna Wessman (Helsingin yliopisto) esittelee SuALT-projektia: "Suomen arkeologisten löytöjen linkitetty avoin tietokanta metallinetsinharrastajien ja arkeologien käyttöön".

Suomen arkeologisten löytöjen linkitetty avoin tietokanta (SuALT) on Suomen akatemian rahoittama monitieteinen hanke, jossa kehitetään innovatiivisia palveluita metallinetsijöille ja muille arkeologian harrastajille kansalaistieteen keinoin. Metallinetsijät voivat tulevaisuudessa ilmoittaa arkeologiset löytönsä SuALT tietokantaan. Sen kautta harrastajat saavat myös tietoa lainsäädännöstä, säännöistä ja arkeologiasta. Samalla tuotetaan uutta metatietoa viranomaisille, tutkijoille ja kansalaisille. SuALTissa voidaan tehdä tietohakuja ja analysoida dataa myös opinnäytteitä ajatellen.

Tule kuuntelemaan lisää siitä, mistä on kyse ja miten tietokanta voi auttaa myös tutkijoita ja opiskelijoita. Anna toivoo vilkasta keskustelua aiheesta henkilökunnan ja muiden valmistuneiden arkeologien kanssa, joiden toivotaan osallistuvan seminaariin.

Tervetuloa!

Lisää kalenteriin