Vaihto-opiskelu

Opiskelu ulkomailla on arkeologian opiskelijalle vaihtoehto, jota kannattaa harkita vakavasti viimeistään perusopintojen suorittamisvaiheessa. Vaihto-opiskelun kesto on 3-12 kuukautta ja lähteä voi, kun on yksi vuosi opintoja suoritettuna Oulussa. Vaihdon perusrahoituksena toimivat opintoraha, korotetut asumistuki ja opintolaina. Näiden lisäksi vaihtoon lähtevät opiskelijat saavat siis myös vaihto-opiskeluapurahan, joka riippuu kohteen ja ohjelman mukaan.

Vaihto-opiskelijana osallistutaan vastaanottavan yliopiston opetukseen ja opiskelijaelämään paikallisten veroisena, asutaan opiskelija-asunnossa ja ulkomailla suoritetut opinnot luetaan omaan tutkintoon Oulussa. Ohjelmien kautta lähdettäessä ei tarvitse myöskään maksaa mahdollisia lukukausimaksuja. Yleistietoa vaihdosta saat yliopiston Vaihto-opiskelusivuilta.

Arkeologian oppiaineella on voimassaoleva vaihtosopimus seuraavien yliopistojen kanssa. ERASMUS-vaihdon piiriin kuuluvat eurooppalaiset yliopistot. Sen lisäksi pohjoismaiset arkeologian laitokset kuuluvat arkeologian Nordplus-verkostoon, joka kautta pääsee vaihtoon kaikkiin Pohjoismaihin. Tarkempia tietoja opiskelumahdollisuuksista saat koulutussuunnittelija Riitta Katajalta (huone KE217, puhelin 0294 484050, sähköposti study.humanities@oulu.fi) sekä yliopistonlehtori Timo Ylimaunulta.

Linkkejä vaihto-ohjelmien piirissä oleviin yliopistoihin.

University of Sheffield (UK)

State University of New York at Buffalo (USA)

University of Latvia (LV)

Universitat de Barcelona (SPA)

Université de Montreal (CAN)

State University of New York at Albany (USA)

The University of York (UK)

Umeå Universitet (S)

University of West Bohemia (CZ)

 

Viimeksi päivitetty: 5.9.2018