Vaihto-opiskelu

Opiskelu ulkomailla on arkeologian opiskelijalle vaihtoehto, jota kannattaa harkita vakavasti viimeistään perusopintojen suorittamisvaiheessa. Vaihto-opiskelun kesto on 3-12 kuukautta ja lähteä voi, kun on yksi vuosi opintoja suoritettuna Oulussa. Vaihdon perusrahoituksena toimivat opintoraha, korotetut asumistuki ja opintolaina. Näiden lisäksi vaihtoon lähtevät opiskelijat saavat siis myös vaihto-opiskeluapurahan, joka riippuu kohteen ja ohjelman mukaan.

Vaihto-opiskelijana osallistutaan vastaanottavan yliopiston opetukseen ja opiskelijaelämään paikallisten veroisena, asutaan opiskelija-asunnossa ja ulkomailla suoritetut opinnot luetaan omaan tutkintoon Oulussa. Ohjelmien kautta lähdettäessä ei tarvitse myöskään maksaa mahdollisia lukukausimaksuja. Yleistietoa vaihdosta saat yliopiston Vaihto-opiskelusivuilta. ERASMUS+-vaihdon piiriin kuuluvat eurooppalaiset yliopistot. Sen lisäksi pohjoismaiset arkeologian laitokset kuuluvat arkeologian Nordplus-verkostoon, joka kautta pääsee vaihtoon kaikkiin Pohjoismaihin. Tarkempia tietoja opiskelumahdollisuuksista saat koulutussuunnittelija Riitta Katajalta (huone KE217, puhelin 0294 484050, sähköposti study.humanities@oulu.fi) sekä yliopistonlehtori Timo Ylimaunulta.

Viimeksi päivitetty: 20.8.2019