ay031010P Matematiikan peruskurssi I (AVOIN YO) Kesä 2020, 5 op

4338 Teknillinen matematiikka
Oulun yliopisto
ei paikkasidonnainen

Ilmoittautuminen opintoihin päättyy 13.5.2020.

Osaamistavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija tunnistaa vektorialgebran käsitteet, osaa käyttää vektorialgebraa analyyttisen geometrian ongelmien ratkaisemisessa, osaa selittää alkeisfunktioiden perusominaisuudet, kykenee analysoimaan yhden muuttujan reaaliarvoisten funktioiden raja-arvoa ja jatkuvuutta, osaa ratkaista yhden muuttujan reaaliarvoisten funktioiden differentiaali- ja integraalilaskentaan liittyviä ongelmia.
Sisältö

Vektorialgebraa ja analyyttistä geometriaa. Yhden muuttujan reaaliarvoisten funktioiden raja-arvo ja jatkuvuus. Differentiaali- ja integraalilaskentaa. Määrätyn integraalin sovelluksia. Kompleksiluvut.

Toteutustavat
Itsenäistä opiskelua oppimateriaalin ja verkkoaineistojen pohjalta Moodle-verkko-oppimisympäristössä.
Oppimateriaali
Grossman S.I.: Calculus of One Variable; Grossman S.I.: Multivariable Calculus, Linear Algebra, and Differential Equations (osittain); Adams, R.A.: A Complete Course Calculus (osittain).
Suoritustavat ja arviointikriteerit
Loppukoe
Opettaja
Pauliina Uusitalo
Arviointiasteikko
Opintojaksolla käytetään numeerista arviointiasteikkoa 0-5. Numeerisessa asteikossa nolla merkitsee hylättyä suoritusta. Lue lisää opintosuoritusten arvostelusta yliopiston verkkosivulta: http://www.oulu.fi/yliopisto/opiskelu/arvostelu
Opintoneuvonta
Arja Poranen, avoin.yliopisto(at)oulu.fi
Opetuksen aika ja paikka
Itsenäistä opiskelua 20.4-13.6.2020, loppukoe lauantaina 13.6.2020 klo 9.00-12.00 Linnanmaan kampuksella, luentosali ilmoitetaan myöhemmin. Huomaa että poikkeustilanteesta johtuen opintojen suorittamiseen voi tulla muutoksia. Muutokset ilmoitetaan Moodlessa.
Oulun yliopiston opiskelijat ml. avoimen yliopiston opiskelijat.
Ilmoittaudu opintoihin
ay031010P Matematiikan peruskurssi I (AVOIN YO) Kesä 2020, 5 op
Huom! Kaikkien ilmoittautuneiden opinto-oikeudet tarkistetaan ennen opintojakson alkamista. Mikäli et ole Oulun yliopiston läsnäoleva perustutkinto-opiskelija, ilmoittaudu maksullisen linkin kautta.

Voit osallistua maksutta joko oman tiedekuntasi tai toisen Oulun yliopiston tiedekunnan järjestämiin avoimina yliopisto-opintoina tarjottaviin opintoihin kunkin opintojakson kiintiön puitteissa.

Opiskelusi avoimessa yliopistossa on maksullista. Opintomaksu on opintojakso- tai opintokokonaisuuskohtainen ja se määräytyy opintojen laajuuden mukaan. Opintomaksu suoritetaan ilmoittautumisen yhteydessä.