ay721070S Globally Responsible Business (AVOIN YO) 6 op

Englanti
Oulun yliopisto
ei paikkasidonnainen
Opinnoissa on rajoitettu osallistujamäärä.
0 €

HUOM! Opinto-oikeus alkaa 1.5.2020.  Käyttäjätunnus tulee voimaan 2.5.2020 , jolloin saat sähköpostin, jossa kerrotaan käyttäjätunnuksesi ja ohjeet salasanan asettamiseksi.

Osaamistavoitteet

Upon completion of the course, students are able to demonstrate detailed knowledge of responsible behaviors in global and local business from the viewpoint of their major discipline. The students are able to work in multidisciplinary groups and create a collective approach for uniting economic with socially and environmentally responsible bottom lines within a global business context. Students are able to adapt United Nation´s sustainable development goals (SDGs) in business life cases. Students are also able to express their ideas in written and oral form and communicate them online.

Sisältö

The course deals with the diversity of contemporary business issues related to sustainability and responsibility when operating in the global marketplace. Based on the triple-bottom-line concept students are introduced to theoretical and practical perspectives from the disciplines of accounting, economics, finance, management/international business and marketing. Students learn to detect, analyze, and create different approaches of how to globally and locally achieve social and environmental goals in addition to economic objectives of a business.

Toteutustavat

Independent study of the given material 70h, online discussions and groupwork 70h, and conducting individual assignments and learning reports 20h.

Esitietovaatimukset

30 credits (5 Master level courses in business studies).

Oppimateriaali

Articles and materials provided by the course instructors.

Suoritustavat ja arviointikriteerit

Individual contributions (reports, video, online exam) count for 60% and group contributions (blogpost, case report) 40%.

Opettaja
Minna Ahokas
Arviointiasteikko

The course utilizes a numerical grading scale 1-5. The course consist of five different parts and students acquire a grade by passing the five different parts in numerical order.

Opintoneuvonta
avoin.yliopisto(at)oulu.fi
Työelämäyhteistyö

The course includes global and local real life case examples and analyses. Course learning methods advance modern communication and interaction methods relevant in work life. Students gain abilities to perceive and develop responsibility in business.

Opetuksen aika ja paikka
Oulun yliopiston Moodle: https://moodle.oulu.fi/
Järjestämistapa

Online study methods.

Students from Master’s programmes in business studies.

The course is available and obligatory for OBS Master level students.

Ilmoittaudu opintoihin
ay721070S Globally Responsible Business (AVOIN YO) 6 op
Huom! Kaikkien ilmoittautuneiden opinto-oikeudet tarkistetaan ennen opintojakson alkamista. Mikäli et ole Oulun yliopiston läsnäoleva perustutkinto-opiskelija, ilmoittaudu maksullisen linkin kautta.

Voit osallistua maksutta joko oman tiedekuntasi tai toisen Oulun yliopiston tiedekunnan järjestämiin avoimina yliopisto-opintoina tarjottaviin opintoihin kunkin opintojakson kiintiön puitteissa.

Opiskelusi avoimessa yliopistossa on maksullista. Opintomaksu on opintojakso- tai opintokokonaisuuskohtainen ja se määräytyy opintojen laajuuden mukaan. Opintomaksu suoritetaan ilmoittautumisen yhteydessä.