ay411004A Kasvatus- ja sivistysteoria I (AVOIN YO) 5 op

Kuusamo
Pyhäjärvi
Pudasjärvi
Oulun yliopisto: 75 €. Tarkista yhteistyöoppilaitoksen hinta heidän sivuilta.

Tiedot päivittyvät, tarkista ohjelma aina ennen opintojen alkua. HUOM! Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Katso yhteistyöoppilaitoksen toteuttamien opintojen aikataulut ja hinnat Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston ja Pudasjärven kansalaisopiston sivuilta.

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija

• tunnistaa modernin kasvatus- ja sivistysteoreettisen ajattelun perusperiaatteet ja -käsitteet
  • tunnistaa niiden vaikutuksen modernin kasvatustieteen syntyyn ja sille ominaisten tieteenalakohtaisten kysymyksenasettelujen muotoutumiseen, jäsentymiseen ja kasvatustieteen tutkimuskohteen käsitteellis-teoreettiselle rakentumiseen.

• opiskelija käyttää kasvatus- ja sivistysteoreettisia käsitteellisiä välineitä professionaalisen pedagogisen toiminnan eri muotojen kriittisessä reflektiossa, kehittämisessä ja organisoimisessa.
Sisältö
  • Kurssilla perehdytään modernin kasvatus- ja sivistysteoreettisen ajattelun perusperiaatteisiin ja -käsitteisiin

• sekä tarkastellaan niiden vaikutusta modernin kasvatustieteen syntyyn ja sille ominaisten tieteenalakohtaisten kysymyksenasettelujen muotoutumiseen, jäsentymiseen ja kasvatustieteen tutkimuskohteen käsitteellisteoreettiseen rakentumiseen.

• Lisäksi pyritään omaksumaan käsitteellisiä välineitä professionaalisen pedagogisen toiminnan ja sen eri muotojen ymmärtämiselle, kriittiselle reflektiolle ja kehittämiselle
Toteutustavat

Luennot (22 h) ja itsenäistä työskentelyä (113 t)

Tentti/essee

Esitietovaatimukset

Kasvatustieteen perusopinnot

Yhteydet muihin opintoihin

Kasvatustieteen aineopinnot tulee aloittaa Kasvatus- ja sivisteoria 1 ja Kasvatustieteen tieteenteoreettiset perusteet -kursseilla ja lopettaa Proseminaari -kurssiin

Oppimateriaali

Mollenhauer Klaus: Forgotten Connections: On Culture and Upbringing. Routledge (2014)

Kolmesta suomalaisesta teoksesta valitaan kaksi Mollenhauerin lisäksi.

Siljander, P. (toim.) (1997). Kasvatus ja sosialisaatio.
Siljander, P. (toim.) (2000). Kasvatus ja sivistys.
Kivelä, A. & Sutinen A. (toim.). 2009. Teoria ja traditio

Suoritustavat ja arviointikriteerit

Tentti

Lue lisää opintosuoritusten arvostelusta yliopiston verkkosivulta.

Opettaja
Ari Kivelä
Arviointiasteikko

Opintoneuvonta
Opintokokonaisuuden sisällöt ja käytännöt Ari Kivelä, muu opintoneuvonta avoin.yliopisto(at)oulu.fi
Työelämäyhteistyö

Ei

Järjestämistapa

Lähiopetus

Kohderyhmä

Avoimen yliopiston opiskelijat, luokan- ja aineen opettajat/opettaja-opiskelijat, terveydenhuollon ammattilaiset, sivuaineopiskelijat

Ilmoittaudu opintoihin
ay411004A Kasvatus- ja sivistysteoria I (AVOIN YO) 5 op
Huom! Kaikkien ilmoittautuneiden opinto-oikeudet tarkistetaan ennen opintojakson alkamista. Mikäli et ole Oulun yliopiston läsnäoleva perustutkinto-opiskelija, ilmoittaudu maksullisen linkin kautta.

Voit osallistua maksutta joko oman tiedekuntasi tai toisen Oulun yliopiston tiedekunnan järjestämiin avoimina yliopisto-opintoina tarjottaviin opintoihin kunkin opintojakson kiintiön puitteissa.

Opiskelusi avoimessa yliopistossa on maksullista. Opintomaksu on opintojakso- tai opintokokonaisuuskohtainen ja se määräytyy opintojen laajuuden mukaan. Opintomaksu suoritetaan ilmoittautumisen yhteydessä.