ay555285A Projektinhallinnan peruskurssi (AVOIN YO) 5 op

ei paikkasidonnainen
Osaamistavoitteet

Kurssin suoritettuaan opiskelija

• pystyy selittämään projektijohtamisen keskeiset konseptit
  • pystyy kuvaamaan projektisuunnitelman pääpiirteet ja kykenee hyödyntämään erilaisia menetelmiä projektin osittamiseksi
  • pystyy aikatauluttamaan projektin ja arvioimaan sen kustannuksia
  • tunnistaa projektin riskien hallinnan keskeiset tehtävät
  • ymmärtää hyvin projektinhallinnan keskeiset osaamisalueet ja projektipäällikön osaamisvaatimukset
  • osaa soveltaa saavutettua osaamista erityyppisten (rakennus-, tietotekniikka-, tuotekehitys) projektien toteutuksen suunnitteluun ja arviointiin
  • Johdanto projektihallintoon - projektien ja projektityön luonne
  • Projektin elinkaari
  • Projektin myynti ja markkinointi
  • Projektin tavoitteiden hallinta
  • Projektien suunnittelu, organisointi ja aikataulun hallinta
  • Projektin kustannusten hallinta
  • Projektin sidosryhmien hallinta
  • Projektin riskienhallinta
  • Projektin aikataulun ja riippuvuuksien hallinta
  • Tuloksen arvon laskenta - earned value calculation
  • Erilaisten (ketterä, integroitu projektitoteutus) projektien hallinta
  • Projektit liiketoimintana

Oppimateriaali
Opettaja
Assoc. prof. Kirsi Aaltonen
Arviointiasteikko

Arvostelu: 1-5

Opintoneuvonta
avoin.yliopisto@oulu.fi
Järjestämistapa

Verkkoluennoilla käsitellään mm. seuraavia aiheita:

• Johdatus projektinhallintaan: Projektin määritelmät ja projektityypit, projektinhallinnan osaamisalueet, projektin sidosryhmät, projektin elinkaari, projektin aloitus ja määrittely, projektin myynti- ja markkinointi.
  • Projektin tavoitteet ja menestymisen mittaaminen, laajuuden hallinta ja osittaminen . Projektin aikataulun hallinta. Tehtäväverkko, kriittinen polku ja kriittinen ketju, puskurien käyttö.
  • Johdatus projektin kustannusten hallintaan Tuloksen arvo ja siihen liittyvät tunnusluvut kolmen pisteen menetelmä kustannusten arviointiin.
  • Projektin ohjaus ja raportointi Projektin riskienhallinta projektin sopimus riskienhallinnan työvälineenä.
  • Projektinhallinnan standardit ja sertifiointi, Projektisuunnittelu, Projektipäällikön rooli ja osaamisvaatimukset.
  • Projektinhallinnan kurssin yhteenveto Projektinhallinta eri toimialoilla ja näihin liittyvät erityispiirteet (mm. ketterät menetelmät, integroitu projektitoimitus)

Ilmoittaudu opintoihin
ay555285A Projektinhallinnan peruskurssi (AVOIN YO) 5 op
Huom! Kaikkien ilmoittautuneiden opinto-oikeudet tarkistetaan ennen opintojakson alkamista. Mikäli et ole Oulun yliopiston läsnäoleva perustutkinto-opiskelija, ilmoittaudu maksullisen linkin kautta.

Voit osallistua maksutta joko oman tiedekuntasi tai toisen Oulun yliopiston tiedekunnan järjestämiin avoimina yliopisto-opintoina tarjottaviin opintoihin kunkin opintojakson kiintiön puitteissa.

Opiskelusi avoimessa yliopistossa on maksullista. Opintomaksu on opintojakso- tai opintokokonaisuuskohtainen ja se määräytyy opintojen laajuuden mukaan. Opintomaksu suoritetaan ilmoittautumisen yhteydessä.