Tilat

Kenttäaseman päärakennus on valmistunut 1872.

Krunnien kenttäaseman majoituskapasiteetti on 14 henkilöä talvisin ja 20 henkilöä kesäisin. Päärakennuksessa on kenttäasemaksi hyvätasoinen keittiö, ainoastaan juokseva vesi ja kylmälaitteet puuttuvat keittiöstä (löytyy pirtin puolelta).

Krunnien kenttäasemalla on aurinkoenergialla toimiva sähköjärjestelmä, jonka kapasiteetti riittää kesäisin tietokoneille, tutkimuslaitteiden akkujen lataamiseen ym. pienehköjen sähkölaitteiden tarpeisiin. Akustoa voi kohtuullisessa määrin kuormittaa myös mikroaaltouunilla ja jääkaapilla. Talvisin aurinkosähköjärjestelmän akustoa pidetään hengissä pienikokoisella tuulivoimalalla. Talvikäyttöä varten asemalla on polttomoottorikäyttöinen aggregaatti, kapasiteetiltaan noin 6kw.

Kenttäaseman saunarakennuksessa on majoitusmahdollisuus neljälle.

   

 

Kalusto

Merellä liikkuminen

Perämeren tutkimusasemalla on käytettävissä kolme moottorikelkkaa, kaksi traileroitavaa perämoottorivenettä trailereineen sekä yhteistyösopimusten kautta myös raskaampaa kalustoa.

Näytteenotto

Ympäristönäytteenottoa varten käytössä on nykyaikainen kalusto sedimentti-, vesi- ja pohjaeläinnäytteiden ottamiseksi.

Humanistisen tiedekunnan arkeologien ja Metsähallituksen luontopalveluiden kanssa käytössä on yhteinen viistokaikuluotain YellowFin 872, jolla olemme tehneet lähinnä vedenalaisen kulttuuriperinnön kartoitusta.