Opetus

Yksikön antama opetus muodostuu luento-opetuksesta ja käytännön harjoitustöistä. Yksikön oman henkilökunnan luentojen lisäksi pyritään vuosittain kutsumaan vierailevia luennoitsijoita lääketieteen erikoisaloilta. Harjoitustöissä hyödynnämme myös älylaitteilla käytettäviä opetusohjelmistoja.

Kurssin opiskelijat jaetaan pienryhmiin, joissa opiskellaan histologian eli kudosopin ja makroskooppisen anatomian rakenteet. Histologian opetuksessa olemme ottaneet käyttöön perinteisen mikroskooppityöskentelyn lisäksi jo muualla maailmassa yleistyneen virtuaalimikroskopoinnin, joka mahdollistaa rakenteiden entistä tarkemman tarkastelun.

Makroskooppisen anatomian rakenteet opiskellaan anatomian opetusmallien, käytännön harjoitteiden ja erilaisten ohjelmistojen avulla. Hyödynnämme myös ultraääntä sisäelinten rakenteiden tarkastelussa. Paljon painoa asetetaan myös toisten tutkimiselle.

Kurssin päätteeksi joulukuun alussa järjestetään lääketieteen opiskelijoille kahden viikon pituinen dissektiokurssi. Hammaslääketieteen opiskelijoille järjestetään oma lyhyempi dissektiotilaisuus, jossa keskitytään pään ja kaulan anatomiaan.

Tervetuloa opiskelemaan yhdessä anatomiaa!

Viimeksi päivitetty: 26.10.2016