6.5.2019 Uutinen

”Teknologian hyödyntäminen elintarviketeollisuudessa” teematilaisuus veti väkeä

EAKR-hankkeet: Labrobot (Oulun yliopisto, Luke) ja RUOKARIIHI- osaava elintarviketalous Pohjois-Pohjanmaalle

8.1.2018 Uutinen

BISG johtaa robotiikkatutkimusta uusiin ulottuvuuksiin

Vaikeasti saavutettavien teollisuuskohteiden turvallisempaan ja kustannustehokkaampaan kunnossapitoon etsitään ratkaisuja roboteista.  Oululaisvetoiselle tietotekniikan tutkimushankkeelle on myönnetty lähes neljän miljoonan euron rahoitus EU:n Horizon 2020 -puiteohjelmasta. Tutkimusyhteistyötä koordinoi Oulun yliopiston Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnan biomimetiikan ja älykkäiden järjestelmien tutkimusyksikkö BISG professori Juha Röningin johdolla. Viittä Euroopan maata edustava kahdeksan organisaation konsortio kokoontuu ensimmäistä kertaa Oulussa 10.-11.1.2018.

28.9.2017 Uutinen

Pitkäjänteinen yhteistyö toi kybertutkimuskeskuksen Oulun yliopistoon

Oulun yliopistoon perustetaan suomalais-amerikkalaisena yhteistyönä kyberturvallisuuden tutkimuskeskus. Keskuksen sijoittuminen Oulun yliopistoon on tulosta pitkäjänteisestä kansainvälisestä yhteistyöstä, jota Oulussa on tehty erityisesti tietoturvallisuuden ja langattoman tietoliikenteen tutkimuksessa.

9.6.2017 Uutinen

Professori Röning (TST/BISG) ja Tekoälyn uudet sovellukset fysikaalisten tieteiden ja tekniikan tutkimuksessa

Professori Juha Röning osallistui viiden muun asiantuntijan kanssa paneeliin Suomen Akatemian "Tekoälyn uudet sovellukset fysikaalisten tieteiden ja tekniikan tutkimuksessa" -ohjelman valmistelevassa tilaisuudessa Helsingissä 7.6.2017, jossa keskusteltiin tulevan ohjelman sisällöstä.