brexit

18.02.2020 blog

Brexitistä tuli symboli maailmankuvien kamppailussa

Nyt se on sitten ohi. Brexit. Britannia todella jätti Euroopan unionin monen vuoden jahkaamisen jälkeen tammikuun lopussa. Valmistauduin h-hetkeen kuin vaalivalvojaisiin konsanaan: television ääressä seuranani erään suomalaisen panimon kekseliäästi nimeämä virvoitusjuoma Bitter Brexit. Illasta tuli kuitenkin antikliimaksi sekä tapahtumien että televisiolähetyksen osalta.
16.04.2019 blog

Iso-Britannia tarjoaa opettavaisen farssin – suvereenisuus on suhteellista

Astuessani lentokoneeseen ajattelin, että tulee jännittävä matka. Enää kaksi päivää sopimuksettomaan brexitiin. Ihmiset varmasti hamstraavat lääkkeitä, Parman kinkkua ja vessapaperia logististen ongelmien pelossa. Kenties jotkut lähtevät kaduille ilmaisemaan tyytymättömyyttään. Kuutisen tuhatta virkamiestä ja tuhansia sotilaita oli asetettu valmiuteen. Hätätilakomitea Cobra vahti silmä kovana tilanteen kehittymistä. Mahtavatko lentokoneetkaan enää lentää?