emba

01.07.2016 blog

Kansainvälisestä yhteistyöstä: Case OyKKK – EM Lyon

Tiiviiden kansainvälisten kumppanuksien rakentaminen yliopistojen välille on pitkäkestoinen, mielenkiintoinen ja parhaimmillaan palkitseva tehtävä. Oheinen valottaa Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun ja EM Lyon -bisneskoulun* välille rakentunutta yhteistyötä yksittäisen koulutusohjelman motiiveista ja tarpeista laajempaan yhteistyöhön, joka kohdistuu kauppakorkeakoulun opiskelijoihin ja opetus- ja tutkimushenkilökuntaan.
03.06.2016 blog

Onko meillä malttia oppia liikkeenjohtoa?

Osaamisen hankkimisesta ja hyödyntämisestä löytyy valtavasti hienoja tarinoita, mutta osaamisen tarjonta on paikoin myös kovaa bisnestä. Yksi malli on paketoida entisiä sisältöjä uuden oloisiksi annospaloiksi. Rory Sutherland havainnollistaa videossa ”Life lessons from an ad man”, miten kuluttaja tekee tuotevertailua ja on löytävinään makueroja entisen ja uuden muropaketin sisällöstä, vaikka ne tosiasiassa ovat täysin samat. Mainosmies ja esitystä katsova yleisö nauravat ja kauppias hymyilee, kun kuluttaja kiittää.