kysyntäjousto

19.03.2019 blog

BCDC-väitös: Kotitaloudet osana energiajärjestelmän ilmastoystävällisiä ratkaisuja

BCDC Energia -tutkimushanke toivottaa kaikki tervetulleiksi Enni Ruokamon väitöstilaisuuteen Oulun yliopiston Linnanmaan kampuksen Arina-saliin (TA105) perjantaina 22.3.2019 klo 12.00. Vastaväittäjänä toimii professori Anni Huhtala Valtion taloudellisesta tutkimuskeskuksesta (VATT) ja kustoksena professori Rauli Svento Oulun yliopistosta.
12.12.2018 blog

Sähkön kysynnän uudelleenmäärittely

Kaksikymmentä vuotta sitten tekstiviesti oli uutuus, matkapuhelimet täysin tekstipohjaisia ja WiFi:llä tehtiin ensimmäisiä kaupallisia kokeiluja. Haastattelin tuohon aikaan Nokian tutkijana ihmisiä heidän puhelimen, kameran ja kalenterin käytöstään. Useimmat haastateltavistani olivat ehdottomasti sitä mieltä, että puhelin on vain puheluja varten, kameralla otetaan valokuvia, sähköpostit luetaan tietokoneella, eikä paperikalenterista voisi luopua.
09.02.2017 blog

Kotitaloudet haluavat joustaa sähkönkulutustaan – Tutustu tutkimustuloksiin

Kotitalouksien mielestä mahdollisuus joustaa sähkönkulutuksessa on tärkeää hiilidioksidipäästöjen pienentämiseksi. Myös energian säästämistä pidetään tärkeänä paitsi taloudellisista, myös ilmastonmuutoksen hillintään liittyvistä syistä.
25.01.2017 blog

Suomella huikea mahdollisuus kiilata kysyntäjoustoteknologioissa edelläkävijäksi – kuka ottaa pallon?

Lataa raportti: Survey of Energy Cloud applications in electricity markets PDF
07.12.2016 blog

Mikset käyttäisi naapurisi sähköä?

Blogiartikkeli on julkaistu ensimäistä kertaa 5.12.2016 Lähienergialiiton verkkosivuilla. Lähienergialiitto ry kuuluu yhdessä HINKU-foorumin kanssa BCDC Energia -tutkimushankkeen strategisiin kumppaneihin.