maahanmuutto

03.11.2020 blog

Syyllistytkö sinäkin arjen mikrorasismiin – eli mistä kielivalintamme kertovat?

Tullessani töihin Oulun yliopistoon sähköpostilaatikossani odotti englanninkielinen viesti, jossa kerrottiin työn aloittamiseen liittyviä asioita. Kyllähän minä englantia osaan ja viestin ymmärsin, mutta ihmettelin kirjoittajan kielivalintaa. Kyselin esimieheltä, voisinkohan kuitenkin vastata viestiin suomeksi. Toki toki. Viestin lähettänyt yliopiston työntekijä oli kuulemma äidinkielinen suomalainen ja kirjoitti yleensä suomeksi. Olipa vaan halunnut jostain syystä lähestyä tuoretta suomen kielen yliopistonlehtoria englanniksi. Opetan myös viroa, ehkä siksi.
02.11.2016 blog

Päätöksenteko vaatii luotettavaa tietoa

Kaiken päätöksenteon tulee perustua hyvään tilanneanalyysiin ja tutkittuun tietoon. Niin julkisessa toiminnassa kuin yksityisen sektorin päätöksenteossakin on näinä aikoina varaa vain parhaille ratkaisuille.