maantiede

27.02.2020 blog

Kohti uusia haasteita

Maantieteen tutkimusyksikkö on yksi vanhimmista Oulun yliopiston tutkimuslaitoksista ja ensimmäinen professuuri alalle perustettiin jo vuonna 1959. Minä aloitin Oulun yliopiston maantieteen tutkimusyksikössä aluekehityksen ja aluepolitiikan professorina vuoden 2020 alusta, ensimmäisenä vakituiseen professoriin tehtävään koskaan yksikössä valittuna naisena. Valintaprosessi kesti ulkopuolisine arviointeineen lähes vuoden, kuten professuurien kohdalla usein on tapana.
03.12.2019 blog

Jarkko Saarisen kirje Adolf Erik Nordenskiöldille: "Kaikki ei ole hyvin Adolf"

Hyvä Adolf Erik Nordenskiöld, Terveiset synnyinmaastanne, yhä tyypillisemmiksi käyvien lumettomien ja loskaisten alkutalvien maisemista. Sallittehan sinuttelun, aatelisista sukujuuristanne ja vapaaherran asemastanne huolimatta.
19.11.2019 blog

Maija Toivasen kirje Alexander von Humboldtille: “Sinun jalanjäljissäsi”

Hyvä Alexander von Humboldt, Jos olisit elossa, toivottaisin sinulle hyvää syntymäpäivää 250. juhlavuoden kunniaksi. Osasitkohan arvata, että ihmiset muistaisivat sinut näin pitkän ajan jälkeen? Tai ehkä toivoit sitä. Kukapa tutkija ei haluaisi, että hänen työnsä muistettaisiin vielä vuosisatojenkin jälkeen.