nuoret

10.01.2020 blog

Suuristä ikäluokista tyhjeneviin kyliin: Maaseutu kolmen sukupolven nuorten kasvuympäristönä

Oulun yliopiston ensimmäinen, vuonna 1959 opintonsa aloittanut opiskelijasukupolvi syntyi metsien ja peltojen maahan. 1940-luvulla yli puolet työelämässä olevista ansaitsi toimeentulonsa maa- ja metsätaloudesta. 75% väestöstä asui maaseuduksi luokiteltavilla alueilla. Suomalainen yhteiskunta kaupungistui eurooppalaisittain myöhään, mutta nopeassa tahdissa.
25.04.2019 blog

Historia ja paikallisuus kulkevat nuorten mukana

Äitin kanssa just monesti puhutaan kaikenlaisesta saamelaispolitiikasta tai historiasta tai sitte ku mie olen tosi kiinnostunu minun suvusta. Olen aina ollu. Että missä kaikkialla meillä on sukulaisia ja ketkä kaikki on serkkuja, vaikka pikkuserkkuja.