terveyspalvelut

20.10.2020 blog

Ylisukupolvisuus, yhteisövaikutus ja vanha professori

Sormus kertoi, etten ollut nukkunut tarpeeksi mutta uni karkasi silti. Sovelluksesta näin myös, että eilen olin liikkunut liian vähän. Koronan myötä kaikki palaverit olivat etänä ja istumista tuli aivan liikaa. Oli hyvin aikainen aamu, en kuitenkaan saisi nukuttua enää ja siksi päätin lähteä kävelylle. Ainakin liikunta olisi paremmalla tasolla tänään. Otin postiin menevät kirjeet mukaani ja päätin viedä ne lääketieteellisen tiedekunnan viereisen marketin seinässä olevaan laatikkoon. Kävellessä tunsin, ettei kesän lämpöä ollut enää Oulussa.
19.05.2020 blog

Itsemittaa arkesi numeroiksi

Itsemittauksella tarkoitetaan erilaisia tapoja kerätä tietoa omasta toiminnasta ja ajatuksista. Sen voi tehdä myös ilman digitaalisia välineitä, mutta nykyään siihen on myös paljon digitaalisia kuluttajatuotteita. Tilastokeskuksen vuonna 2018 julkistaman tiedon mukaan lähes 40% suomalaisista on joskus käyttänyt sovellusta mittaamaan liikuntasuorituksiaan. Itsemittauksen ydin on varsin yksinkertainen: kun käännämme katseemme itseemme antamalla mittarin muuttaa arkemme numeroiksi, monet tiedostamattomat tavat ja rutiinit tulevat näkyviksi.
11.11.2019 blog

Kohti parempia palveluita

Datasta puhutaan kaikkialla. Sitä myös kerätään ennätysmääriä niin yritysten kuin meidän itsemme toimesta. Tohtorikoulutettava Tero Huhtala Oulun yliopiston kauppakorkeakoulun markkinoinnin, johtamisen ja kansainvälisen liiketoiminnan yksiköstä on kokenut datan kerääjä. Myös hänen väitöskirjatutkimuksensa on rakentunut datan ympärille.