tutkimusrahoitus
19.11.2020
blog
6G – mahdollisuudet ja haasteet Suomelle
5G teknologia on yksi keskeisin tekijä neljännessä teollisessa vallankumouksessa. Eri liiketoiminta-alueiden (vertikaalien) tehokkuus tulee radikaalisti parantumaan langattomien teknologioiden ja niihin optimoitujen älykkäiden sovellusten myötä. Älykäs digitaalinen yhteiskunta on näköpiirissä 2030-luvulle mentäessä. 5G:n kaupallistaminen eri vertikaalien digitalisoinnissa ei kuitenkaan ole edennyt ennakoidusti, vaan sen käyttö rajoittuu lähinnä langattomaan mobiililaajakaistaan.
21.05.2019
blog
Kasvatustiede on tärkeämpää kuin moni tulee ajatelleeksi - kasvatuksessa on kyse koko elämänmuotomme edellytyksistä
”Helpottavaa jäädä eläkkeelle, olen väsynyt tappelemaan psykologien kanssa resursseista!” Näin totesi eräs eurooppalainen kollegani, kasvatusfilosofi, joka on uransa aikana hankkinut runsaasti tutkimusrahoitusta. Hän on myös yksi aikamme viitatuimmista kasvatusfilosofeista. Hän on kirjoittanut ”psykologisoinnin” vaaroista kasvatusajattelussa ja korostanut, että kasvatusta tulisi tarkastella yhteiskunnallisten, historiallisten ja kulttuuristen rakenteiden näkökulmasta.
28.03.2019
blog
Tutkimusrahoituksen hakemisessa korostuvat viestintä- ja vuorovaikutustaidot
Tutkijat käyttävät liian suuren osan työajastaan rahoitushakemusten kirjoittamiseen, siitä koko tiedemaailma on varmasti yhtä mieltä. Mutta koska rahoitushakemusten kirjoittaminen on keskeinen osa tutkijan työtä, siihen ei kannattaa suhtautua välttämättömänä pahana, vaan tärkeänä osana omaa tekemistä, josta kannattaa ottaa kaikki irti.
20.04.2016
blog